Jump to Navigation

A lepedőn túl

2017. december 04.

Könyvpremier a zsidóságról, mely diákjaink aktív közreműködésével készülhetett el!


A most megjelent könyv kérdéseket és válaszokat tartalmaz a zsidósággal kapcsolatban, a mi diákjaink zsidóságával és identitásával kapcsolatban, hiszen a kérdések egy részét ők fogalmazták meg. A tartalom mellé Szarvas Ildikó vezetésével jelenlegi és volt diákjaink készítették az illusztrációkat. 80 kérdésre született válasz, melyeket Verő Bán Linda, Verő Tamás rabbi és Dr. Balázs Gábor fogalmaztak meg.

Az ünnepek közeledtével ajánljuk mindenkinek kortól, nemtől, identitástól függetlenül.

A kiadványt megnézhetitek és megvásárolhatjátok a könyvtárban 2.500 Forintért.

Itt olvashatjátok főigazgatónk, Horányi Gábor könyvajánlóját, aki a december 1-jei vásáron beszerzett példányát már ki is olvasta!

 

A lepedőn túl

Kevesen vannak, akik olyan sokat tesznek a pluralista zsidó közösségért, mint Bán Linda és Verő Tomi. Teszik mindezt zsinagógai háttérrel a Frankelen innen és túl. Legújabb, lauderesekkel közös vállalkozásuk a legszebb hanukai és karácsonyi ajándék számomra és számunkra, mert egy nagyon jó könyv született. A kamaszok zsidósággal kapcsolatos leplezetlenül őszinte kérdéseit feszegeti, olyan „lauderes, zsidós” válaszokat adva, melyeket olvasva elmondható, a szerzők értik és érzik ezt a korosztályt. A kérdések feltevői részben lauderesek, a könyv előkészítését lauderes kollégák segítették, az illusztrátorok teljes egészében lauderesek, a kérdésekre a válaszokat Linda, Tomi és Balázs Gábor adta meg.

A vallásról és eredetről, a zsidók sokféleségéről, a szerelemről, az identitásról, Isten létéről és nemlétéről, hitről, hagyományról, törvényekről, az antiszemitizmusról, Izrael államáról szól a több mint száz kérdés, s a rájuk született válasz, árnyalt okossággal, világra nyitott kultúrával, s nem utolsó sorban a ránk olyannyira jellemző öniróniával.

A könyv gyönyörű, modern a kinézetében, szenzációs a tartalmában. Igazi telitalálat, zsidó könyv a legjobb, legpozitívabb értelemben. Remélem, sokan olvassátok majd és sok nem zsidó is el fogja olvasni!

Horányi Gábor

 


by Dr. Radut.