Jump to Navigation

VP Sítábor 2018

2018. február 11-17.
Obertauern, síelés, medence, buli, Fanta!


 

VP SÍTÁBOR

VIGYÁZZ, HA ELKEZDED, ÚGY MARADSZ!

 

KEDVES SÍELNI VÁGYÓ LAUDERESEK!

 

Idén is várok mindenkit szeretettel, ezúttal OBERTAUERN-BE (LUNGAU SÍRÉGIÓ)

2018. február 11. (vasárnap) és 17. (szombat) között!

 

A SÍTÁBOR EGY NAPPAL HOSSZABB, MINT AHOGY EDDIG MEGSZOKTÁTOK, MERT A 2018-BAN ÉLETBE LÉPŐ DIÁKUTAZTATÁSSAL KAPCSOLATOS ÚJ SZABÁLYOK MIATT PLUSZ EGY ÉJSZAKÁT KELLETT BEIKTATNI.

 

A szállásunk az Urbanhof Családi Panzióban lesz, mely a Katschberg lábánál fekszik Salzburg tartományban, St. Michael községben Lungau sírégióban. A panzióban 2-3-4 ágyas, valamint családi szobákkal várnak minket. Minden szoba WC-vel, zuhanyzóval, Tv-vel felszerelt. Családias étterembár, hangulatos wellness részleg (finn és infra szauna, gőzkabin, pihenőszoba) és medence várja a pihenni vágyó szállóvendégeket, azaz minket. A közös helyiségekben esténként társasjáték-barlangot üzemeltetünk.

 

A szokásos módon csoportonként max. 10 gyerek síel együtt egy felnőttel. A kísérők az iskola tanári karának oszlopos tagjai. A bukósisak használata életkortól függetlenül minden diák számára kötelező, de a felnőtteknek is melegen ajánlott.

 

A funpark használatához megfelelő védőfelszerelés és szülői engedély egyidejű megléte szükséges. Az ebédről mindenki maga gondoskodik, a kötelező ebédszünetről a csapatvezető. Ebédet drágábban a hüttékből, olcsóbban a helyi Sparból lehet megoldani. Lesz lehetőség vásárolni hét közben, a megcsappanó készletek feltöltése céljából.

 

Az utazás légkondicionált busszal történik. A busz egész héten a rendelkezésünkre áll.

 

A részvételi díj

DIÁKOKNAK 540 €

FELNŐTTEKNEK 620 €

 

A részvételi díj tartalmazza az UTAZÁS, FÉLPANZIÓS SZÁLLÁS, KORLÁTLAN WELLNESS HASZNÁLATTAL, 5 NAPOS SÍBÉRLET, BIZTOSÍTÁS, valamint DIÁKOK SZÁMÁRA AZ EGÉSZ HETES FELÜGYELET KÖLTSÉGEIT.

 

A fentiektől eltérő igények esetén keressetek személyesen vagy emailen!

 

JELENTKEZÉS 2017. DECEMBER 15-IG

250 € ELŐLEGBEFIZETÉSÉVEL VARGA PÉTERNÉL

 

A síterepről (a sielok.hu honlap alapján)

 

OBERTAUERN

100 km szépen karbantartott lejtő, melyek mindegyike a sílécünk lecsatolása nélkül egybesízhető, gyors és modern liftrendszer; 19 libegő, egy kabinos és hat húzólift, továbbá hóbiztosság november végétől egészen május elejéig.

A sícentrum tulajdonképpen egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amelyben sugárirányban hálóznak be a felvonók. Obertauern egyedülálló különlegessége, hogy sípályái és felvonói egy kört alkotnak. A kör neve "Tauernrunde", bármelyik felvonótól indulva a kört végigsíelve visszaérhetünk túránk kiindulópontjához.

További különlegesség, hogy itt találjuk Salzburg tartomány és egész Ausztria egyik legimpozánsabb, legmeredekebb sípályáját a Gamsleiten 2-t.

Obertauern számára a hírnevet az hozta meg, hogy a sícentrum korai éveiben látogatást tett itt a világhírű brit kultuszcsapat a Beatles, az együttes tagjai ráadásul a "Help" című filmjük forgatása közben ismerkedtek itt a sízés alapjaival. Természetesen a film is világhírre volt ítélve, így világszerte sokmillió emberhez jutott el Obertauern szépsége a filmvásznon. Az együttes látogatásának emlékét azóta is őrzi a "Beatles Bar" nevű zenés szórakozóhely, ahol éjjel-nappal a legendás csapat zenéit hallgathatja a közönség. Ezen felül Obertauernben számtalan hütte, vendéglő és bár várja a sízőket, szórakozni vágyókat, az itt megszokott luxus színvonalú ellátással.

 

Ha bármilyen kérdés fölmerül a sítáborral kapcsolatban, akkor a vp@lauder.hu címen szívesen válaszolok.

 

Családok esetén egyéni utazás, egyéb igények is megoldhatók.

 

Mindenkit várok szeretettel!

Varga Péter

 

 

 


by Dr. Radut.