Jump to Navigation

VP SÍTÁBOR 2015

2014. november 03.

 

VP SÍTÁBOR

VIGYÁZZ, HA ELKEZDED, ÚGY MARADSZ!

 

KEDVES SÍELNI VÁGYÓ LAUDERESEK!

 

Idén is várok mindenkit szeretettel a GERLITZENI SÍTÁBORBA

2015. február 15. (vasárnap) és 20. (péntek) között!

 

Szállás:

Egy kipróbált, igényes, családias hangulatú panzió, ahol bőséges büféreggeli (szenzációs házilekvárokkal) és kétfogásos vacsora plusz salátabár vár minket. A közös helyiségekben esténként társasjáték-barlangot üzemeltetünk. (Familienpension Rasch – Bodensdorf- http://www.pension-rasch.at/ )

 

A SZOBÁK 3-4-5 ÁGYASAK, MINDEGYIK ZUHANYOZÓVAL ÉS WC-VEL ELLÁTVA, ÍGY CSALÁDOS SÍELÉSRE IS ALKALMASAK. (AKI NEM AKARJA OTTHON HAGYNI A SZÜLEIT, ŐKET IS ELHOZHATJA.

 

A PÁLYÁN

A síoktatás csoportokban, délelőtt-délutáni váltásban történik. A szokásos módon csoportonként max. 10 gyerek síel együtt egy felnőttel. A kísérők az iskola tanári karának oszlopos tagjai. A bukósisak használata életkortól függetlenül minden diák számára kötelező, de a felnőtteknek is melegen ajánlott.

 

A funpark használatához megfelelő védőfelszerelés és szülői engedély egyidejű megléte szükséges. Az ebédről mindenki maga gondoskodik, a kötelező ebédszünetről a csapatvezető. Ebédet drágábban a hüttékből, olcsóbban a helyi Sparból lehet megoldani. Lesz lehetőség vásárolni hét közben, a megcsappanó készletek feltöltése céljából.

 

Az utazás légkondicionált busszal történik. A szállás és a pálya távolsága 4 km, így a busz egész héten a rendelkezésünkre áll.

 

A részvételi díj

DIÁKOKNAK 420 €

FELNŐTTEKNEK 460 €

 

A részvételi díj tartalmazza az UTAZÁS, FÉLPANZIÓS SZÁLLÁS, 5 NAPOS SÍBÉRLET, BIZTOSÍTÁS, valamint DIÁKOK SZÁMÁRA A FELÜGYELET ÉS A HALADÓ OKTATÁS KÖLTSÉGEIT.

 

Amennyiben van rá igény, természetesen a felnőttek számára is megszervezzük az oktatást.

 

JELENTKEZÉS 2014. NOVEMBER 30-IG

200 € ELŐLEG

BEFIZETÉSÉVEL VARGA PÉTERNÉL

A síterepről

A Gerlitzen síparadicsom (www.gerlitzen.com) a varázslatos Ossiachi-tó fölé emelkedik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 60 km-es pályarendszerhez. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április közepéig tart a szezon. Jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hisz a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is. 

A 8. és 9. jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 km, s a hegy északi oldalán fekszik, ezért különösen hótartó. Az 5-ös és 7-es pálya mellett épült meg Karintia első nyolcüléses felvonója, amely kényelmes bőrülésekkel van ellátva. Tipp: Huaba Hütte a Klösterle pálya felső részén, nagyon jó konyha és kedvező árak. Akinek bátorsága van hozzá az siklóejtőernyővel tandem (oktatóval) repülésben is részt vehet. 

"Stella Ronda" névvel van kitáblázva az a lift- és sípálya körhinta, amely 13 lesiklópályát foglal magába úgy, hogy ott mindig napsütéssel szemben lehet síelni. Délelőtt kezdés a keleti oldalon, délután folytatás a nyugati oldalon. 

Érdekesség, hogy a síliftek telítettsége, azaz a sorok mértéke a síterep honlapján nyomon követhető! Ugyanígy lehetőség van arra, hogy a napi síteljesítményünk adatait is lekérjük, a síbérlet sorszáma alapján.

 

Van telepített versenypálya is, ahol folyamatosan lehet időfutamot teljesíteni.

Aki még nem tette, kipróbálhatja magát sífutásban is.

 

Ha bármilyen kérdés fölmerül a sítáborral kapcsolatban, akkor a vp@lauder.hu címen szívesen válaszolok.

 

Mindenkit várok szeretettel!

Varga Péter

 


by Dr. Radut.