Jump to Navigation

VP Sítábor 2017

2017. február 19-24.


 

VP SÍTÁBOR

VIGYÁZZ, HA ELKEZDED, ÚGY MARADSZ!

 

KEDVES SÍELNI VÁGYÓ LAUDERESEK!

 

Idén is várok mindenkit szeretettel, ezúttal GERLITZENI SÍTÁBORBA

2017. február 19. (vasárnap) és 24. (péntek) között!

 

Szállás

Kipróbált, igényes, családias hangulatú panzió, ahol bőséges büféreggeli (szenzációs házilekvárokkal) és kétfogásos vacsora plusz salátabár vár minket. A közös helyiségekben esténként társasjáték-barlangot üzemeltetünk. (Familienpension Rasch – Bodensdorf- http://www.pension-rasch.at/ )

A SZOBÁK 3-4-5 ÁGYASAK, MINDEGYIK ZUHANYOZÓVAL ÉS WC-VEL ELLÁTVA.

A PÁLYÁN

A pályán, ahogy már megszokhattátok, csoportonként max. 10 gyerek síel együtt egy felnőttel. A kísérők az iskola tanári karának oszlopos tagjai. A bukósisak használata életkortól függetlenül minden diák számára kötelező, de a felnőtteknek is melegen ajánlott.

A funpark használatához megfelelő védőfelszerelés és szülői engedély egyidejű megléte szükséges. Az ebédről mindenki maga gondoskodik, a kötelező ebédszünetről a csapatvezető. Ebédet drágábban a hüttékből, olcsóbban a helyi Sparból lehet megoldani. Lesz lehetőség vásárolni hét közben, a megcsappanó készletek feltöltése céljából.

Az utazás légkondicionált busszal történik. A szállás és a pálya távolsága 4 km, így a busz egész héten a rendelkezésünkre áll.

 

A részvételi díj

DIÁKOKNAK 420 €

FELNŐTTEKNEK 470 €

 

A részvételi díj tartalmazza az UTAZÁS, FÉLPANZIÓS SZÁLLÁS, 5 NAPOS SÍBÉRLET, BIZTOSÍTÁS, valamint DIÁKOK SZÁMÁRA A FELÜGYELET KÖLTSÉGEIT.
A jelentkezés során a diákoknak elsőbbségük van a felnőttekkel szemben.

 

 

JELENTKEZÉS 2016. DECEMBER 21-IG

200 € ELŐLEG

BEFIZETÉSÉVEL VARGA PÉTERNÉL

 

A síterepről

A Gerlitzen síparadicsom (www.gerlitzen.com) a varázslatos Ossiachi-tó fölé emelkedik. A tó partjától egy négyfős kabinos felvonó visz fel a 60 km-es pályarendszerhez. A pályák 1000-1911 m között fekszenek, így egészen április közepéig tart a szezon. Jellemzői közé tartoznak a széles pályák és a szinte állandó napsütés. Igazi családi síterep. A snowboardosok is megtalálják itt számításaikat, hisz a funpark rendelkezik félcsővel, sáncokkal, de van kicker és railslide is.

A 8. és 9. jelzésű Klösterle pálya teljes hosszában több mint 5 km, s a hegy északi oldalán fekszik, ezért különösen hótartó. Az 5-ös és 7-es pálya mellett épült meg Karintia első nyolcüléses felvonója, amely kényelmes bőrülésekkel van ellátva. Tipp: Huaba Hütte a Klösterle pálya felső részén, nagyon jó konyha és kedvező árak. Akinek bátorsága van hozzá az siklóejtőernyővel tandem (oktatóval) repülésben is részt vehet.

"Stella Ronda" névvel van kitáblázva az a lift- és sípálya körhinta, amely 13 lesiklópályát foglal magába úgy, hogy ott mindig napsütéssel szemben lehet síelni. Délelőtt kezdés a keleti oldalon, délután folytatás a nyugati oldalon.

Érdekesség, hogy a síliftek telítettsége, azaz a sorok mértéke a síterep honlapján nyomon követhető! Ugyanígy lehetőség van arra, hogy a napi síteljesítményünk adatait is lekérjük, a síbérlet sorszáma alapján.

Van telepített versenypálya is, ahol folyamatosan lehet időfutamot teljesíteni.
Aki még nem tette, kipróbálhatja magát sífutásban is.

Ha bármilyen kérdés fölmerül a sítáborral kapcsolatban, akkor a vp@lauder.hu címen szívesen válaszolok.


Mindenkit várok szeretettel!
Varga Péter
 


by Dr. Radut.