Jump to Navigation

Vezetők


Főigazgató: Horányi Gábor

2013 augusztusától vagyok az iskola főigazgatója, előtte 13 évig a gimnázium igazgatója, majd az intézmény szervezeti igazgatója voltam.
Az ELTE TTK-án végeztem, és több mint 30 éve tanítok fizikát. Szerzőként és társszerzőként kb. 15 könyvet, másfélszáz hosszabb és rövidebb cikket írtam, és számtalan előadást tartottam csillagászatról, filozófiáról, kozmológiáról, kvantummechanikáról, relativitáselméletről. A fizika érettségit összeállító munkabizottságot irányítom. Kedvenc területeim a fizikán belül a fizika története, a modern fizika és a csillagászat.
Érdekel a filozófia, versenyszerűen sakkoztam, egy időben hegymászó és barlangász is voltam, sokat utaztam a világ kevéssé ismert helyein. Külső szerkesztőként dolgoztam az Élet és Tudománynak, csillagászat rovatot szerkesztettem a Középiskolai Matematikai Lapokban, és 25 évvel ezelőtt elindítottam a Laokoón Életbenmaradási versenyt, amit az óta is évről-évre megszervezek. Gyűjtöm a régi könyveket, s még mindig szeretek kirándulni, ahová csak lehet, gyalog megyek.
 

 

Merényi SzonjaÓvoda: Merényi Szonja

2014 májusától vezetem az óvodát. A kezdetektől, 1990 óta vagyok a Lauder munkatársa, dolgoztam óvónőként, később az iskola kommunikációját szerveztem. Három gyermekem és férjem is lauderes, így ez nálunk már „családi vállalkozásnak” mondható.
Megtisztelve érezzük magunkat, amikor a szülők ránk bízzák gyermeküket. Tudom, hogy ezt a bizalmat ki kell érdemelni, és folyamatosan tenni kell a megtartásáért.  Számomra a legfontosabb, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat, családias hangulatban és nyugalomban minél tovább gyerekek maradhassanak. Mindezt a családokkal együtt, egy közösségben valósítjuk meg, hiszen a gyerekek boldogsága és boldogulása közös célunk.

 


Dobrovitzky Katalin1-4. évfolyam: Dobrovitzky Katalin

2007 óta vezetem az elemi tagozatot, de már 1995 óta tanítok a Lauderben.  Az elemi vezetése komoly kihívás, de kiváló tanítóinkkal ezt örömteli kalandként éljük meg. Fontos számomra, hogy a kollégáimmal folytatott munka bizalmon és partnerségen alapuljon.
Második diplomámat tehetségfejlesztésből szereztem, nagy figyelmet fordítok a kiemelkedő képességű gyerekekre. A tehetséggondozás új útjainak kidolgozása és annak működtetése a Lauder TehetségHáz programjában különösen fontos feladatom. Állandóan keresem, tanulom az új módszereket, és bekapcsolódtam a felnőtt pedagógusképzésbe is.
Örömmel figyelem, ahogy a gyerekek élvezik iskolánk nyitottságát, játékosságát, és megélik saját önállóságukat.

 Varga Péter5-13. évfolyam: Varga Péter

2001 óta dolgozom a Lauder Iskolában tanárként és tagozatvezető-helyettesként, 2013-tól a gimnázium igazgatójaként. Végzettségem szerint matematika-fizika szakos tanár, közgazdász, és közoktatás-vezető vagyok. A tanítás mellett osztályfőnökként és mentorként is jelen vagyok a diákok mindennapjaiban.
Csapatjátékosként az önállóság és felelősségvállalás erősítését tartom elsődleges feladatomnak. Nagy örömmel tölt el, hogy olyan helyen dolgozom, ahol az innováció és a kreativitás nem csak idegen szavak, hanem a mindennapi élet részei. Sokfélék vagyunk és ez a sokféleség az erősségünk. Korábban sokat sportoltam, de szabadidőm eltöltéséről ma már leginkább három lauderes iskolás fiam gondoskodik, akikre nagyon büszke vagyok.
 

 


Máhr Kinga5-9NY (Nyelvi Informatikai Tanév): Máhr Kinga

2013 óta a Lauder Iskola középtagozatának vezetőjeként az itt tanító osztályfőnökök és szaktanárok munkáját koordinálom. A középtagozat az öt „középső” évfolyam birodalma ötödiktől egészen a NYIT-ig, a nyelvi-informatikai évig.
Angol- és magyartanárként, osztályfőnökként is a középtagozaton dolgozom. Számomra ez a legizgalmasabb korosztály, hiszen a gyerekek talán ebben az öt évben alakulnak, változnak a legtöbbet. Ez minket, felnőtteket is arra késztet, hogy még jobban figyeljünk rájuk, haladjunk és változzunk, mert így érdekes és izgalmas, így lauderes.
 

 

 

Nagy AnnaZeneiskola: Nagy Anna

2007 óta vagyok a Lauder Javne Zeneiskola vezetője, tanárként már 2004 óta itt dolgozom. Irányításom alatt a zeneiskola kiváló minősítést kapott, és pedagógiai programjába felvette a zsidó kultúra, ezen belül a zsidó zene oktatását.
Az iskolában diák klezmer zenekart vezetek, Z’mirim néven. A klezmer zenét az iskolán kívül a Budapest Klezmer Band tagjaként a világ számos országában volt szerencsém népszerűsíteni.
A pedagógiai munka, a fiatalokkal való foglalkozás – melyben a növendékeim motiválását tartom az egyik legfontosabb feladatnak – az életem meghatározó részévé vált. A Lauder Iskola vezetősége, a munkatársaim támogató együttműködése, az iskola kreatív atmoszférája segít abban, hogy legjobb képességem és tudásom szerint végezzem munkámat.

 

 

Halmai ÁgnesEnglish Plus program: Halmai Ágnes

2004 óta vezetem az angol-magyar kétnyelvű, English Plus programot, emellett felelősségi körömhöz tartoznak az iskola nyelvi programjai is.
Sok, külföldi és hazai nemzetközi iskolákban eltöltött év után egy az azokhoz hasonlóan nyitott, befogadó, a gyerekek sokszínűségét, egyéniségét elfogadó és támogató, kreatív iskolai közegre vágytam itthon is.
Kihívás, ugyanakkor rendkívül izgalmas feladat kitalálni, alakítani egy új és egyedülálló programot. Örömteli része a feladataimnak a tanítás, ahol a tantárgyi tudás mellett nagyon fontos számomra a gyerekek személyiségfejlődésének segítése is.
 

 


Péter AndrásOperatív igazgató: Péter András

Operatív igazgatóként épületeink üzemeltetése, karbantartása, a kert gondozása, fejlesztése tartozik a feladataim közé, valamint én foglalkozom intézményünk biztonsági kérdéseivel is. Építőmérnökként az építőipari kivitelezésben itthon és külföldön eltöltöttem több mint három évtizedet. Az itt megszerzett tapasztalataimat szeretném kamatoztatni az iskola javára. A Lauderben – ahol két gyermekem is érettségizett – különböző társadalmi funkciókban 1996 óta vagyok jelen. Részt veszek az Iskolaszék és a Befizetési Döntőbizottság munkájában is, ahol arra törekszünk, hogy anyagi problémák miatt egyetlen tehetséges gyereknek se kelljen megszakítani tanulmányait a Lauderben. Szabadidőmben szívesen foglalkozom tengeri vitorlázással.

 


Halász JánosLauder Információs Központ: Halász János

2013 óta vezetem a Lauder Iskola információs központját. Munkám „kézzelfogható” eleme a könyvtár, a virtuális része pedig az e-napló, a honlap, és az iskola különböző elektronikus felületei.
Könyvtáros és informatikus kollégáimmal azt szeretnénk, hogy az iskola informatikai és információs rendszere stabil lábakon álljon, ugyanakkor kicsit a jövőbe is tekintünk. Figyeljük, hogy milyen új tendenciák jelennek meg a technika világában.
Számomra rendkívül izgalmas ez a folyamat, azt keresem, hogy mi miben tudunk elsők lenni, utat mutatni. Pihenésképpen szívesen csatlakozom iskolai projektekhez, legutóbb a filmkészítés rejtelmeibe tekinthettem be.

 

Tanügyi igazgató: Juhász Mónika

2005. óta dolgozom az intézményben informatika szakos tanárként, 2006. óta a gimnáziumban folyó párhuzamos művészeti szakképzés irányítását végzem, 2016. februárjától pedig tanügyi igazgatóként segítem az intézmény működését.
Nagyon szeretek az iskolában dolgozni, egy barátságos, kreatív, innovatív csapat részese vagyok. Örülök annak, hogy jó néhány diákomnak tudtam segíteni az évek alatt szaktanárként és emberként egyaránt.
Munkám nagy részét az elmúlt néhány évben az intézmény tanügy-igazgatási feladatai tették ki, 2015 óta pedig szakértőként veszek részt a pedagógusminősítésben és a pedagógiai szakmai ellenőrzésekben.by Dr. Radut.