Jump to Navigation

PÉM - Portfólió

2019. február 18.

!A cikk frissítés alatt!

Kedves Kollégák!

A Lauder Javne Iskola pedagógusai számára is szükséges az életpályamodell részét képező portfólió feltöltése az Oktatási Hivatal informatikai támogató rendszerébe. Az elmúlt hat év során Iskolánkból mintegy 54 pedagógus sikeresen teljesítette ezen elvárásokat (illetve folyamatban van a teljesítésük) - Ők, 45 kolléga már megkapták a Pedagógus I., Pedagógus II., illetve a Mesterpedagógusi besorolást. Az idei évben ismét 11 pedagógus részese az eljárásnak - az alább olvasható feltételek alapján.

 

A portfólió-dokumentumok esetében (például az intézményi leírásban) több, közös, a honlapra feltöltött dokumentum felhasználható az iskola pedagógusai számára - az írott, publikus anyag szerzője minden esetben a teljes lauderes pedagógus közösség, s "felelős szerkesztője" az adott tagozat vezetője.

(Budapest, 2019.01.01.)

Nyilvánvalóan vannak nehézségei ennek az eljárásnak, de tény, hogy azok a pedagógusok, akik feltöltik a szakmai anyagukat, jelentősnek mondható béremeléshez is jutnak általa.
Ez az oldal azért jött létre, hogy Iskolánkból a portfóliófeltöltést választó Kollégáknak segítséget nyújtson az eljárás bemutatásában, illetve a feltöltendő anyagok tartalmi részében is!

 

***
Mivel a folyamatnak évenként módosuló, változó feltételrendszere van, ennek megfelelően alakul azon pedagógusok köre is, akikre az eljárás vonatkozik. A kulcsszó a szakmai gyakorlat (időtartama) - leginkább ez határozza meg a résztvevők, jogosultak körét.

***
A 2017. évi minősítő vizsgákra és minősítési eljárásokra a jelentkezési határidő (a rendeleti szabályok értelmében): 2016. április 30.
A minősítő vizsga, minősítési eljárás lebonyolításának feltétele, hogy a jelentkező pedagógus feltöltse portfólióját az Oktatási Hivatal által működtetett informatikai támogató rendszerbe. A portfólió feltöltésére 2016. november 30-ig lesz lehetőség.

***

Az eljárásban a jelenlegi jogszabályok értelmében mindenkinek részt kell vennie 2018. december 31-ig. Csupán az 55 évnél idősebbek (a nyugdíjkorhatár előtt 10 évvel álló) pedagógusok mentesülnek a hivatalos eljárás alól. Az idei évben Iskolánkból 23 tanárkollégát érint a beadási kötelezettség.
KÉRÜNK MINDEN ÉRINTETT PEDAGÓGUST, HOGY MÉG EGYSZER ELLENŐRIZZE A (JOGOSULTSÁGÁNAK MEGLÉTÉT BIZTOSÍTÓ) SZAKMAI ÉVEINEK SZÁMÁT! Erre tökéletesen megfelel egy szakmai önéletrajz – amely tételesen és időrendben tartalmazza a gyakorlattal eltöltött éveket és helyeket.

***

A PORTFÓLIÓFELTÖLTÉS LÉPÉSEI ÉS A FELTÖLTENDŐ DOKUMENTUMOK

Az útmutatóhoz használt képek a tavalyi eljárásnál használt felületet illusztrálják, de a folyamat az idei évben is hasonló lesz. Az alábbiakban összefoglalom, hogy az eljáráshoz milyen lépésekre (regisztrálás, feltöltés) lesz szükség, illetve melyek a feltöltendő dokumentumok (mindegyikről írok bővebben).

Minden Jelentkező kap majd egy levelet az Oktatási Hivataltól, amelyben visszaigazolják, hogy hozzáférhet www.oktatas.hu/pem felületéhez.

 

 

 

 

 

November végén meglátjátok, a munka kevésbé volt nehéz, mint az várható lett volna - jól ütemeztünk, s a nagyrészt előkészített anyagokat, dokumentumokat gyorsan lehetett feltöltés-kész állapotba hozni.

Gratulálok minden közreműködőnek - remélem, megéri a fáradozást.

Budapest, 2015. március 25.

Köszönettel,
Papp Ervin - Lauder Információs Központ, Könyvtár
pappe@lauder.hu, papp.ervin@gmail.com, +3620 2667529

!!! A munkát egyszerűsítette és az Iskola arculatát egységesítette, hogy előre elkészített dokumentum-alapokat használtunk. Iskolai felzettel és élőlábbal. Mivel a munka (a jelenlegi állapotok szerint) folytatódik, ezen az oldalon közzétesszük a mindenki (MINDENKI) által elérhető és használható dokumentumokat - köztük azokat is, amelynek alkotója a Lauder Javne Iskola pedagógusközössége (közös szellemi termék, közös szellemi tulajdon). !!!

 

FÜGGELÉK

* NOKS - Lauderen belüli minősítések

* Portfólió (szabdhozzáférésű) dokumentumok

** Az intézmény rövid leírása (iskola)

** Az intézmény rövid leírása (óvoda)

** Az intézmény rövid leírása (zeneiskola)

Kátai Tamás anyagok:

Steve Gadd munkássága (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - szakdolgozat 2003.)

 

by Dr. Radut.