Jump to Navigation

Óvodánkról


A Lauder Óvodában zöldövezeti környezetben, több, mint 3000 nm-en, egy korszerűen felszerelt villaépületben és egy új modern szárnyban várjuk 2,5 éves kortól a gyerekeket. A városközpontból könnyen megközelíthető óvodánkban, öt csoportban, szeretetteljes, felszabadult légkörben játszva tanulnak és tanulva játszanak a gyerekek. Nem törekszünk a teljesen homogén csoportok kialakítására, mert úgy gondoljuk az eltérő életkorú gyermekek természetes módon segítik egymást, így természetesebb, családiasabb légkörben telhetnek napjaink. De a vegyes csoportok mellett hagyományos kis, középső és nagycsoport is várja a jelentkezőket.

A Lauderben a fejlesztés maga a játék és a közös öröm. A tapasztalaton alapuló, interaktív, életszerű foglalkozások jellemzik napjainkat. Összhangot teremtünk a gyermek egyéni fejlődése és a készségek, képességek fejlesztése között. A hagyományos "foglalkozások" helyett  projektekben dolgozunk, gondolkozunk. Vannak rövidebb és akár több hetet is felölelő projektjeink. Tiszteletben tartjuk a gyerekek egyéniségét. Valljuk, hogy mindenki másban tehetséges, ügyes, minden gyerek egy külön egyéniség. Vannak gyorsabb, lassabb tempójú, vannak kreatív és "csak" álmodozó, gondolkodó gyerekek. 

       

Magas szinten képzett pedagógusaink és az őket segítő szakembereink (pedagógiai asszisztensek, logopédus, pszichológus, védőnő, gyerekorvos, önkéntes segítők) is a gyerekek egyéni fejlődését segítik.

Az iskolába készülők hetente játékos iskolafelkészítő foglalkozásokon, ovisuliban próbálgatják magukat, az iskolapadot. 

Az angol nyelv a minndennapjaink része.  A cél nem a nyelvtanulás tudatosítása, hanem a hangzás, egy másik kultúra közvetítése. A nyelv zeneisége fontos a gyermekek számára, s a gyerekek fejlettségüknek megfelelően figyelnek a nyelvi helyzetekre, igyekeznek utánozni. Végül az ösztönös, játékos és utánzáson alapuló nyelvtudásukat az iskolában tudatosan fogják alkalmazni. Ezt segíti egy folyamatosan csak angolul beszélő kollégánk.

2015 szeptemberétől egyik csoportunkban csak angol nyelven kommunikálnak a pedagógusok a gyerekekkel.  A program a Lauder pedagógiai programját veszi alapul, angol nyelven.  A csoportba kétnyelvű vagy angolul már beszélő 3-5 éves vagy angolul megtanulni vágyó 3-4 éves gyerekek jelentkezését várjuk. A megfelelő színt elérése esetén az angol csoportból érkező jelentkezők felvételt nyerhetnek az iskola English Plus programjába. A felvételekről az iskola English plusos pedagógusai döntenek. Azok a gyerekek, akik az Early Birds csoportból nem tudnak csatlakozni az  E+ programhoz, amennyiben igénylik, egyéni program keretében folytathatják az angol tanulást. Rendszerszerűen jelenleg a 4. évfolyamon kezdjük az angol nyelv oktatását.

A zsidó kultúra és hagyományok megélése is része mindennapjainknak és közösségi ünnepeinknek. Tiszteletben tartjuk minden család zsidóságfelfogását. Küldetésünk az ünnepek, hagyományok átadása, a zsidó kultúra közvetítése, közös családi, óvodai ünnepek megtartása, szervezése.

    

A mindennapos éneklést, mondókázást hetente zeneovis foglalkozás is kiegészíti. Ez lehetőség a korai tehetség felismerésre. Tudatos, tervezett fejlesztési folyamat, mely rengeteg játékos, sok mozgással kísért zenei élményt kínál.

Igény szerint extra játékos angol, sakkoktatás és fakultatív sportprogramok (judo, úszás, balett, alapozó mozgásterápia, szenzomotoros fejlesztés) is igénybe vehetők.

    

A gyerekek optimális fejlődése érdekében fontosnak tartjuk a szülőkkel való hatékony együttműködést és folyamatos kommunikációt. Ezt erősítik közösségi, családos programjaink is. 

A LAUDER ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A LAUDER ÓVODA HÁZIRENDJE

CSAPATUNK:

 by Dr. Radut.