Jump to Navigation

ECL-Lauder Országos Héber Nyelvi Verseny - 2018

ECL-Lauder Országos Héber Nyelvi Verseny középiskolás diákoknak az idei évben második alkalommal, 2018. február 20-án és március 11-én.
Olyan 6. évfolyamos vagy idősebb, középiskolás fiatalok jelentkezését várjuk, akik héber nyelvből szeretnék megszerezni a nyelvvizsgát...
A verseny mintegy ECL próbavizsgának is tekinthető, mert feladatai (tartalmilag részben, nyelvtanilag és struktúrájukat tekintve teljes egészében) megegyeznek az ECL nyelvvizsga feladataival.


A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány (Alapítvány) és a Lauder Javne Iskola (a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpont Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének) támogatásával 2018 tavaszán országos héber nyelvi versenyt hirdet 6. évfolyamtól felfelé, középiskolás, nyelveket szerető és tanulni vágyó fiataloknak.

JELENTKEZÉSI LAP / TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  / EREDMÉNYEK / CIKKEK

A Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány idén is megrendezi az Országos Nyelvi Versenyt, melyre évről-évre egyre több diák nevez. Ezzel a versennyel igyekszünk motiválni a fiatalokat, arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy vegyék komolyan a nyelvtanulást, fejlesszék folyamatosan ismereteiket, törekedjenek arra, hogy a hétköznapi kommunikációban és kapcsolattartásban jól használható, szakmai kérdések megvitatására is alkalmas, magas szintű nyelvtudásra tegyenek szert angol és német nyelvterületen.

Az Alapítvány támogatásával, a Lauder Javne Iskola az idén második alkalommal rendezi meg az Országos Héber Nyelvi Versenyt. Olyan 6. évfolyamos vagy idősebb, középiskolás fiatalok jelentkezését várjuk, akik héber nyelvből szeretnék megszerezni a nyelvvizsgát.

A versenyen részt vevő fiatalok az Európa Tanács által kiadott Közös Európai Referenciakeretben leírt ajánlásokkal összehangolt akkreditált nemzetközi ECL nyelvvizsga előírásai alapján, valós vizsgaszituációban, az ország számos pontján kijelölt (elsődlegesen a későbbiekben olvasható három iskola egyikében), könnyen megközelíthető helyszíneken szervezett írásbeli fordulón vesznek részt belépő (A2), alapfokú (B1), illetve középfokú (B2) követelményrendszer szerint. Mindenki számára biztosítjuk a nevezéshez szükséges körülményeket, azok részére is, akik magánúton, esetleg az ország egy elszigetelt pontján tanulják ezt a nyelvet. Honlapunkon megtalálhatók azok az elérhetőségek, amelyek alapján felvehetik velünk a kapcsolatot.

A verseny mintegy próbavizsgának is tekinthető azok számára, akik a közeljövőben szeretnék letenni az ECL nemzetközi nyelvvizsgát, mert feladatai (tartalmilag részben, nyelvtanilag és struktúrájukat tekintve teljes egészében) megegyeznek az ECL nyelvvizsga feladataival.

A közreműködő intézményekben az iskolán belüli jelentkezéseket és az első forduló írásbeli részének lebonyolítását a héber nyelvet oktató kollégáink koordinálják. Az ő munkájuk különösen fontos, hiszen az Iskolák közötti gördülékeny együttműködést segíti. (Az öt iskola koordinátor-tanárainak névsorát a jelentkezési űrlap után tüntettük fel.)

A verseny menete:

 • Az első, írásbeli forduló minden iskolában saját tanári felügyelettel zajlik, a kitöltött teszteket a helyszínen javítják, végül a koordinátor-tanárok közösen egyeztetve alakítják ki mindhárom szinten és kategóriában (A2 7-8. évfolyam, B1 7-8. évfolyam, B1 9-10. évfolyam, B2 megkötés nélkül) az első tíz helyezett névsorát.
 • A döntő, szóbeli forduló 2018. március 11-én vasárnap délelőtt a Lauder Javne Iskola Könyvtárában lesz. Az eredményhirdetésre kora délután kerül sor.

Az első helyezettek ingyenes ECL-vizsga lehetőséget nyernek, a további helyezettek értékes könyveket, tanulást segítő ajándéktárgyakat kapnak.

EREDMÉNYEK

Az első forduló eredményei 2018. március elején várhatók...

 

ECL-Lauder országos héber nyelvi verseny döntőjének részt vevői

B1 szint – 9-10. évfolyam

NÉV

ÉVFOLYAM

ISKOLA

FELKÉSZÍTŐ TANÁR

 

 

 

 

 

B1 szint – 11-12. évfolyam

NÉV

ÉVFOLYAM

ISKOLA

FELKÉSZÍTŐ TANÁR

 

  

 

 

A2 szint – 6-8. évfolyam

NÉV

ÉVFOLYAM

ISKOLA

FELKÉSZÍTŐ TANÁR

 

   

 

JELENTKEZÉSI LAP / TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

***

A jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók / a verseny adatai:

Versenynyelvek: héber – angol, német (az alábbi jelentkezési lapon csak a héber nyelvi versenyre lehet jelentkezni, a két nagynyelv jelentkezési feltételei az ECL honlapján találhatóak.)
Versenyidőszak: 2018. február-március
Jelentkezés kezdete:
2017. december 20.
Jelentkezés lezárása: 2018. február 5.

1. forduló – elődöntő (írásbeli versenyfeladatok az iskoládban): 2018. február 19-23., hétfő-péntek
Mindhárom szinten hallott és olvasott szövegértési, valamint fogalmazási feladatok megoldása. A versenyzők a feladatokat szótár nélkül oldják meg. Az írásbeli forduló mindhárom iskolában saját tanári felügyelettel zajlik, a kitöltött teszteket a helyszínen javítják, végül a koordinátor-tanárok közösen egyeztetve alakítják ki minden szinten és kategóriában (A2 7-8. évfolyam, B1 7-8. évfolyam, B1 9-10. évfolyam, B2 megkötés nélkül) az első tíz helyezett névsorát.

2. forduló döntő (szóbeli versenyfeladatok a Lauder könyvtárában): 2018. március 11., vasárnap 10 óra
Szóbeli vizsga az első fordulóban (szintenként és kategóriánként) 10 legjobban teljesítő versenyző számára. A szóbeli vizsga nyitott, minden érdeklődő megtekinthwezi, végig hallgathatja. Ünnepélyes eredményhirdetés kora délután.

A díjak: Mindegyik kategória győztese (a szintjével megegyező) ingyenes ECL-vizsgalehetőséget kap. A helyezettek értékes könyvutalványokat és taneszközöket nyernek. A díjazottak ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehetik át nyereményeiket.

A verseny meghirdetője: Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány és a Lauder Javne Iskola Iskola (a Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpont Nemzetközi Titkárságának és az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnökségének támogatásával)

Támogatók: Nemzetközi ECL Nyelvvizsgaközpont, az ECL Nyelvvizsgarendszer Magyarországi Elnöksége

Nevezési díj, regisztrációs költség: 2500 Ft / Befizetés, igazolás hiányában a jelentkezés érvényét veszti!
A regisztrációs díjat (nevezési díj megnevezéssel) a következő számlaszámra kell befizetni: 11705008-21236387
(a közleményben jelenjen meg: OHNyV – név, iskola, szint)

Versenyhelyszínek:

 • Wesselényi Utcai Bölcsöde és Nevelési-Oktatási Intézmény (1075 Budapest, Wesselényi u. 44.) Tanárkoordinátor: Szántó Anita
 • Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium (1145 Budapest, Laky Adolf u. 38-40.)
  Tanárkoordinátor: Szilágyi Erzsébet és Makra Ildikó
   
 • Bét Menachem Héber-Magyar  Két tannyelvű Általános Iskola
  Tanárkoordinátor: Az Iskola az idén csupán "megfigyelőként"  vesz részt a versenyen.
 • Maimonidész Angol-Magyar Kéttannyelvű Zsidó Gimnázium
  Tanárkoordinátor: Glitsenstein Shoshana
 • Lauder Javne Iskola (1121 Budapest, Budakeszi út 48.)
  Tanárkoordinátor: Dankó Bianka
 • A jelentkező akkreditált ECL vizsgahelyek, nyelviskolák, egyéb oktatási intézmények

Nevezési feltételek:

 • Nevezhet minden középiskolás diák (6. évfolyamtól felfelé), aki NEM az adott nyelv nyelvterületén született, illetve élt huzamosabb ideig.
 • Szeretnénk kérni, hogy az a diák, aki otthon azt a nyelvet használja, amelyen szeretné megmérettetni magát, a verseny „fair play” íratlan szabályait figyelembe véve, ne jelentkezzen!
 • A jelentkezés feltétele továbbá, hogy a nevezett szinten még ne rendelkezzen a diák nyelvvizsgával.
 • Nem kizáró ok, ha a vizsgázó már az elmúlt évben is jelentkezett, de...
 • ... a tavalyi helyezettek idén csak szintlépéssel jelentkezhetnek, illetve...
 • ... amennyiben nem volt helyezett, akkor ismét indulhat ugyanazon (vagy magasabb) szinten.

Az eredmények 2018. március 1. után folyamatosan megtekinthetők lesznek a www.lauder.hu/hu/orszagos_heber_nyelvi_verseny oldalon.

További felvilágosítások (jelentkezési feltételek, helyszínek, szintek, befizetések, versenyfeltételek):
Papp Ervin, a nyelvi verseny operatív vezetője
Lauder Javne Iskola-ECL: +36202667529; papp.ervin@lauder.hu

***

CIKKEK

1. Az első forduló után: http://www.lauder.hu/hu/ecl_ohnyv_elsofordulo (archív)

2. A döntő: http://www.lauder.hu/hu/ecl_ohnyv_donto (archív)

***

JELENTKEZÉSI LAP - REGISZTRÁCIÓ (az adatok pontosítás alatt)

A jelentkezéseket 2017. december 20. és 2018. február 5. között fogadjuk el.Személyes adatok
Verseny információk

Amennyiben nem a három jelzett iskola tanulója vagy, kérjük, pontosítsd, hova jársz, melyik iskolából jelentkezel!
Ha nem az említett három iskolában szeretnéd az első fordulót megírni, akkor felvesszük Veled a kapcsolatot emailben vagy telefonon a helyszín egyeztetése céljából.

 

 

Hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot emailben vagy telefonon a helyszín egyeztetése céljából.

A regisztrációs díjat (nevezési díj megnevezéssel) a következő számlaszámra kell befizetni: 11705008-21236387
Kedvezményezett neve: Lauder Javne Iskola
A közleményben jelenjen meg: OHNyV; NÉV - ISKOLA
- SZINT
A banki igazolást a következő e-mail címre várjuk: papp.ervin@lauder.hu
Ha a versenydíj befizetésének visszaigazolása a jelentkezési határidőig nem érkezik meg a szervezőkhöz, a jelentkezést automatikusan töröljük.

A fájlok mérete legfeljebb 2 MB lehet.
Engedélyezett fájltípusok: jpg jpeg png pdf doc docx.
Lakóhely és elérhetőségek
Egyéb nyelvek

PAPP ERVIN (+3620-266-7529; papp.ervin@lauder.hu) / KÖSZÖNJÜK.by Dr. Radut.