Jump to Navigation

Toledóban jártak a Távlinim spanyolosai

2019. június 05.

A nyelvtanulás iránti motivációt mi más dobhatná meg igazán, mint egy egyhetes nyelvi tanulmányút a célnyelvi országban?


A Távlinim évfolyam tizenhárom lelkes diákja is így gondolta, úgyhogy május végén éltek a lehetőséggel és egy hetet töltöttek a Tajo folyó ölelésében fekvő, festői szépségű Toledóban, amelyet a három kultúra városának is neveznek, ugyanis keresztény, muzulmán és zsidó emlékekben is bővelkedik.

A délelőttök intenzív tanulással teltek az Aula Toledo nyelviskolában, délutánonként pedig különböző „terepmunkák”, kincsvadászat, utcaszínház, városnézés és természetjárás segített az átszellemülésben. A spanyol életérzést mindenki hamar a magáévá tette, amihez tevékenyen hozzájárult a spanyol gasztronómia megannyi remeke (churros, tortilla, paella, gazpacho és az elmaradhatatlan toledói marcipán), és valahogy a szieszta hagyományával is könnyen tud az ember azonosulni az egész napos tanulás után. Amikor épp nem a tanulásé volt a főszerep, a diákok a fogadócsaládok határtalan vendégszeretetét élvezték, akiket a szombatfogadás rejtelmeibe is sikerült beavatn; mások szülinapi partit rögtönöztek, hazafelé pedig még állampolgári jogaikkal is tudtak élni Madridban az EP-szavazáson a büszke első szavazók, úgyhogy élményekben nem volt hiány.

Bízunk benne, hogy a hagyomány jövőre is folytatódik, de az sem lepne meg minket, ha a távlinimesek is már az olcsó repjegyeket nézegetnék a nyárra…  

by Dr. Radut.