Jump to Navigation

Segítettünk a Tábitha-háznak

2019. május 10.

A Törökbálinton működő Tábitha-ház egy gyermek hospice intézmény. Feladatuk nem könnyű, de kétségeket kizáróan fontos és felemelő.


A Tábitha-ház saját magát így határozza meg: "Azért dolgozunk, hogy összehangolt csapatmunkával sokrétű ellátást nyújtsunk az életet veszélyeztető, életet rövidítő betegségekben szenvedő gyermekek részére." 

Kemény dolog ilyen intézményben járni, az élet nem feltétlenül napos oldalával találkozni. Annál szebb dolog nekik segíteni, ezért látogatott el a Jám Kineret csoport a Tábitha-házba. Megismerhettük az intézmény működését, személyzetét, örömeiket és nehézségeiket, és az éppen bent tartózkodó gyermekeket, élethelyzetüket. Ajándékként egyrészt evőeszközöket vittünk, amire a gyermekeket ellátó személyzetnek nagy szüksége volt, másrészt egy saját készítésű csodaszép cégér táblát, ami ezentúl mindenki számára jól láthatóan jelzi majd, hogy itt működik ez az intézmény. Örömmel adtunk, és cserébe sokat kaptunk. A Tábitha-házban minden átértékelődik. Jó értelemben.

by Dr. Radut.