Jump to Navigation

Sakkhíradó VII. évf. 1. (pót)szám - Sakk csapat diákolimpiák

2019. március 22.

A 2018-19-es csapat diákolimpiákon alsós és felsős lányaink és fiúink vágtak neki a küzdelmeknek, a gimisek most inkább kihagyták ezt az általuk egyébként kedvelt megmérettetést.
 
A kerületi versenyen jó hírű felsőseinknek nem is akadt kihívója, alsósainknak pedig olyan ellenfele, aki megakadályozhatta volna az elsőségüket.
 
A budapesti döntőknek bizakodva vágtunk neki, hiszen az elmúlt évek szépen sikerültek, és sokszor jutottunk országos döntőbe. Idén sem lett ez másként: a felsős lányok (Koltai Dóra, Koltai Anna, Kárpáti Sára) hibátlan teljesítménnyel utasították maguk mögé a most kissé foghíjas mezőnyt, a felsős fiúk (Varga Boldizsár, Radó Dávid, Király Dániel, Kiss-Antos Botond, Szabó Dániel) minden idők legjobb lauderes eredményét elérve bronzéremnek örülhettek, és az alsós fiúk (Biró Dániel, Radó Péter, Bognár Kristóf, Nemes Ármin) is magabiztosan szerezték meg a továbbjutást jelentő 5. helyet a nagyon erős mezőnyben. Sajnos az alsós lánycsapat (Herédi Rachel, Kánai Lilla, Lukács Blanka) Kovács Kata hiányában csak tartalékosan tudott kiállni, és így ők most végül lemaradtak az országos döntőről.

by Dr. Radut.