Jump to Navigation

Izgalmas meccseken játszottak a lauderes labdarúgók

2018. október 19.

Iskolánk IV. korcsoportos fiú labdarúgó csapata ügyesen kezdte el az idei tanév versenyszezonját.
A kerületi versenyen 9 csapat között szerezte meg az első helyet.


És akkor jöjjenek a részletek:
A lebonyolítás szerint 3 csoportba osztva küzdöttek a csapatok a 4 közé jutásért.
Első ellenfelünk a Tamási Iskola volt, akik ellen hamar vezetést szereztünk Müller Áron (Müli) góljával 1:0. Hiába védekezett hátul remekül Varga Boldi és Tóth Ádám, hamarosan jött a válasz, 1:1. A befejezés előtt a jobb sarokban ügyesen küzdötte át magát védőjén Radó Dávid. Beadását megint Müli értékesítette közvetlen közelről, 2:1. Győzelem.
A következő küzdelemnek nagy önbizalommal vágtak neki a fiaink a Németvölgyi Iskola ellen. Itt is sikerült vezetést szereznünk Varga Boldi távoli  lövésének köszönhetően, de a folytatásban sajnos egyenlíteni és fordítani tudtak ellenfeleink, 1:2.
A csoportkör 2. helyén végeztünk gyengébb gólarány alapján. Kezdődött a találgatás, számolgatás a továbbjutás esélyeiről, mert a 3 csoportból a csoportelsők és a legjobb 2. helyezett juthatott a negyeddöntőbe. 
Itt kezdődtek az igazi izgalmak, mert holtversenyben voltunk a Virányos Iskolával. Büntetőrúgásokkal kellett dönteni. Szerencsére nem volt védeni valója kapusunknak, Haraszti Benjaminnek, mert csak a kapufáig futotta az ellenfélnek. A mi fiaink lába pedig nem remegett meg. Belőtték magukat az elődöntőbe.
A döntőbe jutásért a 2-3 fejjel magasabb fiúkkal kellett megvívnunk a csatát. (Az Arany iskola tanulói közt akad olyan fiú is, aki igen fiatal kora ellenére már szakállt visel.) Csapatunk a külsőségekben mutatkozó fölénnyel dacolva nagyon harcosan, óriási küzdeni akarással kicsikarta a győzelmet, 1:0.
Izgatottan várták, hogy ki lesz az ellenfelük az aranyért való megmérettetésben.
Visszakaptuk a csoportkörben már legyőzött Tamási Iskolát, akik már jobban odafigyeltek csatárainkra. De szerencsére a mi védőink is kitettek magukért, hogy megakadályozzák a ellenfelet a gólszerzésben. Ezen a mérkőzésen stabil bástya volt Bánfalvi Boldi. Az végeredmény 0.0 lett. Jöhettek újra a büntetők és a még nagyobb izgalmak, mert a három kijelölt rugó után sem sikerült lezárni az elsőbbség sorsát, még úgy sem, hogy Haraszti Beni szenzációsan hárított lövéseket. Végül a 6.lövő, Ádám lövésének köszönhetően tudták lezárni ezt a csatát is sikerrel a  teljesen kimerült fiúk. 
Nagyon boldogan, kipirult arccal vehették át az aranyérmet és a csokijutalmat.

A csapat tagjai: 
Bánfalvi Boldizsár 
Müller Áron
Radó Dávid
Tóth Ádám  
Varga Boldizsár
Haraszti Benjámin 
Lengyel Dávid

Az szemléletes beszámolót írta: Kern Istvánby Dr. Radut.