Jump to Navigation

Limmud Fesztivál Lauderes programokkal

2018. október 07.

Töltsd a Limmud Fesztiválon a hétvégét! Az Európa Tanács Budapesti Ifjúsági Centrumának csodálatos panorámája és rendkívüli programok várnak!


A zsidó témájú mozi új európai reneszánsza talán épp annak köszönhető, hogy a filmvilág hamar válaszolt arra a nemzedékek közti párbeszédre, amely a zsidó világot új lendületbe hozta. Ezt a párbeszédet tesszük a Limmud Fesztivál középpontjába, az új zsidó témájú filmekről beszélgetve.

Az idei Fesztivált a „nyelvújító” filmművészekkel való találkozások, beszélgetések teszik majd hosszú időre emlékezetessé. Velünk töltik a hétvégét az Oscar-díjas Saul fia alkotói, valamint az 1945 című filmet ihlető novella szerzője, az író és forgatókönyvíró Szántó T. Gábor, Ari Folman izraeli filmrendező, Avner Shavit író, Branko Lustig, a Schindler listája producere, Groó Diánaa és Szász János. Magyarországon először mutatjuk be a To Dust című filmet, Röhrig Géza és Matthew Broderick új, sikeres művét.

 

Eljönnek előadást tartani, beszélgetni a régi, nagy Limmudok résztvevői: Heisler András, Horányi Gábor, Konstanty Gebert, Toronyi Zsuzsa, Gábor György, Balla Zsolt, Fritz Zsuzsa, Balázs Gábor, Mircea Cernov, Kovács András, Kenesei Marcell, Ausztrics Andrea.

 

A sok okos duma és izgalmas mozizás mellett persze lesz buli is bőven. YouTube sztárokat kukkolunk és GIF-eket készítünk, táncolunk, jógázunk, és persze jókat eszünk-iszunk, hisz a Limmud zsidó ünnep.

 

Október 26-28.

Európai Ifjúsági Központ BP., Zivatar u. 1, 1024

 

www.limmudfesztival.hu


by Dr. Radut.