Jump to Navigation

Gratulálunk Kovács Erzsinek és a TER díjasoknak!

2018. szeptember 14.

A ros hásánái gyertyagyújtás alkalmával átadtuk a Feldmar-Kőrösy és a TER díjat is.


Az idei ros hásánái gyertyagyújtásra szeptember 7-én, pénteken került sor az 1-4. és az 5-12. évfolyamokon az aulában. Az elemisek kedves, rövid műsorát és az újévi sófárfújást követően Horányi Gábor főigazgató mesélt a Feldmar-Kőrösy díj hátteréről, majd Dr. Szeszler Anna, iskolánk volt főigazgatója és a Feldmar-Kőrösy Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertette az idei jelöltek hosszú sorát. Összesen 50 óvónőt, tanítót és tanárt jelöltek a díjra.
Rachel és Jossi Korazim 2004-ben hozta létre a Feldmar-Kőrösy Alapítvány ösztöndíját iskolánk azon tanárai részére, akik pedagógiai kreativitásukkal és közösségépítő munkájukkal kiemelkedő módon járulnak hozzá iskolánk szellemiségének alakításához.
A díjra minden évben jelölthetünk pedagógusokat, s az alapítvány kuratóriuma a jelölések alapján határozza meg az adott év díjazottját.


Az 5778. zsidó év díját Kovács Erzsébet vehette át!


Erzsi 18 éve a Lauder Iskola tanára, kreativitásával, újabb és újabb ötleteivel segíti az iskola vizuális és szellemi sokszínűségét. Hihetetlen szeretet, türelem, kreatívitás, közösségkovácsoló képesség jellemzi, szigorúan következetes miközben megértő és bátorító is egyben. A gyerekek egyszerre kapnak tőle tudást, élményeket, inspirációt, biztonságot, s segítségével közösséget alkotnak.

Erzsi álmodta és valósította meg a nagy sikerű „A 7 alkotása” projektet, ahol a diákok rajzai, festményei jelennek meg hétről hétre az iskola folyósóin. Tevékenysége osztály- és évfolyamhatárokat túlszárnyal, és méltán képviseli az iskolát, erősíti hírnevét. A középtagozat meghatározó személyisége és szakembere.


Szívből gratulálunk neki és az összes jelöltnek!

 

A Feldmar-Kőrösy díj mellett a TER (Teljesítmény Elismerési Rendszer) nagydíjat is kiosztottuk. Koltai Dóra kiemelkedő sakkeredményeiért Szabó László-díjban, Ungár Éva pedig a matematikában elért eredményei miatt Turán Pál-díjban részesült.

Gratulálunk nekik!

 by Dr. Radut.