Jump to Navigation

Bronzérem a Maccabi Játékokon

2018. augusztus 07.

Lauderesek a dobogón Izraelben


Idén először rendezték meg a Maccabi Ifjúsági Játékokat Haifán július 23. és augusztus 1. között. Összesen 12 országból, mintegy ezer 14 és 16 év közötti sportoló érkezett a játékokra, amelyen a lauderes magyar futsalcsapat a harmadik helyen végzett.

A mieink a bronzmeccsen Izraelt győzték le 4:2-re. A csapat tagjai: Benke Peti (Bárka), Dankó Noam (Pálma), Fodor Dani (Sziget), Földes Marci (Pálma), Herceg Bence (Scheiber Sándor Gimnázium), Jancsó Illés Lukács (Bárka), Leskó Simon (Hullám), Marczali Barna (Bárka), Molnár Gábor (Kavics) és Nyíri Dávid (Sziget). Az egész tornán Földes Marci volt a legeredményesebb, összesen 19 gólt szerzett a mérkőzések során. Az aranyérmet a brazil csapat nyerte, a második pedig az olasz csapat lett.


A szervező Maccabi Világszövetség ezzel egy új tradíciót szeretne elindítani, és a Makkabia Játékokhoz hasonlóan négyévente megrendeznék az ifjúsági tornát, amelyen a fiatal sportolók a versenyeken kívül kulturális és közösségi programokban is részt vennének.
Idén a következő 12 országból érkeztek sportolók az ifjúsági játékokra: Argentína, Brazília, Dél-Afrika, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, Izrael, Kanada, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország és Magyarország. A magyar csapat az idei játékokon kizárólag a futsaltornán vett részt.

Szép volt, fiúk!

Gratulálunk a csapat edzőjének, Steer Ferencnek, a delegáció vezetőjének, Szolga Balázsnak és a csoport vezetőjének, Landor Csillának is!


by Dr. Radut.