Jump to Navigation

Kibuci Bucik kirándulás Balatonfüredre

2018. július 07.

A Zsidó Kiválóságok Házában és a füredi zsidó temetőben jártunk.


2018. június 27. és július 3. között Nemesvitára utazott az idei Kibuci Bucik tábor csapata, hogy a Balatonedericsen lévő elhagyatott zsidó temetőt kitisztítsa, rendbe tegye.

Egy napot kirándulásra szántunk, és Balatonfüredre utaztunk, ahol Olti Ferenc és Szeszler Anna jóvoltából megtekinthettük a nemrég megnyílt kiállítást a Zsidó Kiválóságok Házában.

A felújított egykori zsinagóga ad otthont az „Einsteintől napjainkig – Zsidók és csúcstechnika” című modern kiállításnak. Ezen a tárlaton több mint 130 világhírű zsidó származású tudós életével és munkásságával ismerkedhettünk meg a legújabb digitális eszközök segítségével. Az ötlet és a kiállítás igazán fantasztikus, akár még a nyári szünet alatt is érdemes egy-két órát szánni rá egy füredi tátogatás alkalmával. Ezután ellátogattunk a zsidó temetőhöz is, mely szintén Feri és Anna sokévi lelkiismeretes munkájának köszönhetően igen jó állapotban van, a bucik munkájára itt nincs szükség és valószínűleg nem is lesz.

A kirándulás nem végződhetett volna jobban, mint egy kis sétával a Tagore sétányon, ahol a legjobb helyi fagyit is meg kellett kóstolnunk!

 

A fényképeket készítette: Horvát Éva

 


by Dr. Radut.