Jump to Navigation

Hóbagoly-lányok

2018. április 17.

Hírmondó női fociról, a Hóbagoly Kupa női szakosztályáról, avagy az elmúlt évi sikerszéria után bejelentkeztek a futballista lányok.


Tisztelt Közönség!
Újra jelentkezik a hírt adó (a tavalyi hírfolyam folytatása).
Versbe szedett, mesebeli emancipáció: új napra virradt a lauderes közösség - az elmúlt évi sikerszéria után bejelentkeztek a futballista lányok is.
Sok vita zajlik arról, hogy a szebbik nem számára találták-e ki a focit vagy sem. Az én véleményem, hogy a gyermekek szintjén: EGYÉRTELMŰEN.
Hiszen mi a labdarúgás? Stratégia, egészség, állóképesség, küzdeni akarás és leginkább: közösségépítés. Csapatjáték. Élvezet a játékosnak és élvezet a megjelent nagyérdeműnek.

Néhány mondat a mérkőzésről:
VERS-MESE 2:1 (Lauder, Műfüves Aréna*, borús idő, nedves pálya - góllövők: Lili, Franciska és Sári) 
Egy szűk héttel a Költészet Napja után szép számú közönség előtt jelentek meg a játékosok - elszántan, küzdeni akarással telve.
A jövő generációja (amolyan ifjú Marozsán Dzseniferek**), a negyedik évfolyamos Hölgyek ma először léptek pályára, s ezzel új fejezetet nyitottak a Lauder egyébként is híres emancipációs naplójában.
A mai napon egy hajfonatnyival technikásabb játékot mutatva a Vers osztály csapata (Rebeka - Lili, Kata - Franciska, Linoy, Effie) kerekedett felül a Mese osztály (Kira - Maja, Kata - Sári, Ráchel, Rozi, Luísa) rendkívül elszánt lányain.
A mérkőzés állása sokáig eldöntetlen volt - végül két parádés góllal elhúztak a költők, de nincs mese!-felkiáltással szépített az ellenfél. Mindkét osztálynak (tanároknak, lány- s fiúdrukkereknek is) gratulálunk. Mindkét csapat győztesként hagyta el a pályát - hihetetlen számú fiúrajongó kiabálása közepette. 
Külön kiemelendő, hogy e paralel-bajnokságot (a Hóbagoly al-ligájaként***) a Lányok saját maguk szervezték - csapatfotókkal, mérkőzésbeosztással, bíróválogatással együtt...   
Reményeink szerint örökéletű hagyomány vette kezdetét a mai napon... 
Köszönet érte, Leányok! Jobbulást Luísa-nak****!

 

* A Lauderpédia szerint előkelőbb hely, mint a Groupama Aréna 
** A német válogatottal (54) Európa Bajnok magyar futballista
*** Liga: Társadalmi egyesület, közösség, amely egy meghatározott cél eléréséért együttműködő személyekből vagy kisebb csoportokból áll. Nem mellesleg számos országban a bajnokságokat hívják így... 
**** Apró sérülés nélkül nincs játék, Luísa-nak a szemüvege felhorzsolta a szemöldökét - gyors gyógyulást!

Szöveg: Papp Ervin, hírt adó és hóbagoly-bíró

by Dr. Radut.