Jump to Navigation

Leviatán projekt Velencében

2018. március 17.

A Leviatán projekt alkotócsoportja találkozott a Museo Ebraico di Venezia munkatársaival.


Iskolánkban az idei tanévben is folytatódik az az interdiszciplináris projekt sorozat, aminek fő célja, hogy a zsidó hagyomány egy-egy témáját értelmezzük művészeti és tudományos szempontokból egyaránt. Tavalyi témánk a Gólem volt, az idei program a Leviatán köré épül. 

Szép számmal születtek az első félévben Leviatán alkotások. Tanítványaink mind hagyományos (grafika, festészet), mind kísérleti technikákat (művészkönyv, land art, performance, plasztik szobor) alkalmaznak. 

Iskolánk ComEdu programján belül végzős diákjaink összeállították a Leviatán kiállítás kurátori koncepcióját és nemzetközi együttműködési programját.

Terveink szerint 2018-ban a Leviatán projekt Budapesten mutatkozik be a Síp 12 Galéria és Közösségi térben. Együttműködő partnerünk a Budapesti Zsidó Múzeum és Levéltár.

A projektben résztvevő diákok az elmúlt héten Velencében jártak, ahol találkoztunk olasz partnereinkkel a Museo Ebraico-ban.

Egyeztetés történt a tekintetben, hogy 2019-ben a Leviatán projekt a Velencei Biennálé ideje alatt mutatkozik be majd az olasz közönségnek.

Az alkotók a Zman, a Háláhá, a Távlinim, a Jámim, a Bárka, a Pálma, a Sziget és a Bolygó osztályok diákjai.

 

A projektet a Nemzeti Tehetségprogram támogatja.

 

A fotókat Csordás Eszter, Haiman Helga, Pogáts Ildikó, Powell Nati és Dombi Misu készítették.

 by Dr. Radut.