Jump to Navigation

A tehetségház vendége volt Hajnóczy Soma

2018. január 18.

A bűvészvilágbajnok lauderes diák volt.


2018 január 18-án a Tehetségház meghívott vendége HAJNÓCZY SOMA volt. Soma nevét mindenki ismeri, sokan lelkes rajongói, követői a YouTube csatornán.
Fellépése telt ház előtt zajlott. Nem csupán bűvésztrükkjei, hanem kedves, közvetlen személyisége is elvarázsolta a nézőket.
Beszélgettünk vele, kérdezgettük a munkájáról, és ámulatba ejtett bennünket néhány fantasztikus bűvésztrükkel. Előadásába a nézőket is bevonta, azok nem kis örömére.
Soma 2009-ben nyerte meg a világbajnokságot egy telefonokra felépített „Phone Act” című elképesztő műsorszámmal. Trükkjei mindig varázslatosak, de ezt úgy kell érteni, hogy olyan eszközökkel dolgozik, amelyek hétköznapiak, amelyeket mindnyájan ismerünk. Sehol egy vörös függöny, nincsenek flitteres, bikinis, cilinderes nők, sem tigrisek, vagy kettéfűrészelt emberek, nyulak stb., a csoda megteremtéséhez elég neki egy papírdarab, egy csomag kártya, egy kólásüveg, vagy egy mobiltelefon. Előadásainak elengedhetetlen tartozéka a humor – ezért is nevezik stand-up bűvésznek -; nézőit mindig megnevetteti. Ez nálunk is hamar bekövetkezett, mikor néhány szétszórt kártyalap megsokszorozódva újra kikerült a kezéből, vagy amikor – nem mondom meg, mivé változott egy kis piros kendő a partnernek felkért néző tenyerében, vagy hogy milyen szalagot varázsolt elő Soma a szájából kb. 10 méter hosszúságban…   /kérdezzétek meg a nézőktől!/
Beutazta a világot, 38 országban járt, hívják mindenfelé.
2015-ben a 26. Bűvész Világbajnokságra a „Fédération Internationale des Sociétés Magiques” őt kérte fel egyik zsűritagnak. Soma volt az első magyar és egyben a Világbajnokság történelmében az eddigi legfiatalabb zsűritag.
Nézőink azt is megtudhatták tőle, hogy a hírnevet, dicsőséget nem adják ingyen, rengeteg munka van egy-egy műsorszám megalkotásában. Azon az előadáson, mellyel világbajnokságot nyert, kilenc és fél évet dolgozott, minden energiáját ebbe fektette.
A zenéket maga írja, vagy állítja össze egy-egy műsorszámhoz.
Igen, azt gondolom, megérdemli a hírnevet és azt a rajongást, ami körülveszi.
Köszönjük ezt a nagyszerű estét!
Valamit még elfelejtettem megemlíteni: Soma lauderes diák volt!by Dr. Radut.