Jump to Navigation

Sakkhíradó V. évf. 16. szám - Újabb sikerek a budapesti csapat diákolimpián

2017. március 01.

Hagyományosan a síszünetünk második szombatján, február 25-én került sor a budapesti diákolimpiai csapatdöntőkre, ahol két ezüstérmet, egy negyedik és egy kissé balszerencsés hatodik helyet szerezve ismét három országos döntős csapattal büszkélkedhetünk!

Alsós lányaink (Koltai Anna, Bognár Léna, Kárpáti Eszter, Stadler Anna) egyedül a toronymagasan kiemelkedő, két profi sakkozó magántanulóval rendelkező 100%-os első helyezettel nem tudták felvenni a versenyt, azonban végig magabiztosan őrizték második helyüket, amit a végső hármas holtversenyben is sikerült megtartaniuk, és ezüstnek örülhettek.

Tavalyi országos bajnok felsős lányaink (Koltai Dóra, Dán Anna, Balogh Flóra, Ruszkai Szonja, Csikós Gabriella) csoportjában elképesztően erős mezőny jött össze idén, a harmadik táblán igencsak megerősödő Városmajori Gimnázium így a ki-ki meccsen most le is győzött minket, és így ők jöttek ki jobban a végén az élen pontazonossággal kialakult kettős holtversenyből, meg kellett elégednünk az ezüstéremmel. Eközben a tavalyi országos második losoncis csapat, akiktől sokkal inkább tarthattunk, változatlan összeállításban Budapesten most jócskán lemaradva "csak" negyedik tudott lenni. Kiélezett küzdelem várható egy hónap múlva Szombathelyen.

Az alsós fiúk (Radó Péter, Biró Dániel, Kiss-Antos Botond, Király Dániel, Szabó Dániel) mindössze a 11. helyre voltak rangsorolva, ettől függetlenül végig harcban voltak a továbbjutó helyekért, sőt a jó hajrának köszönhetően már-már a zsebükben érezhették az ötödiket, azonban a verseny legutolsó partijában egy semleges mérkőzés negyedik tábláján vezérelőnyben matt helyett pattolt a kisfiú, ezzel kiénekelve a sajtot a szánkból és a hatodik, éppen nem továbbjutó helyre taszítva minket.

Felsős fiúcsapatunk (Varga Boldizsár, Wallis János, Radó Dávid, Kánai Bende, Fischer Balázs) nagyon bízott a sikerben, és ezt a holtpontokon túljutva, az utolsó két forduló magabiztos, meglepetéseredményeket hozó játékával biztosították is, az előkelő negyedik helyre futva be.


by Dr. Radut.