Jump to Navigation

Sakkhíradó V. évf. 15. szám - Budapesti amatőr egyéni diákolimpia döntő

2017. február 12.

 

 

 


Február 10-11-én rendezték a budapesti diákolimpia egyéni amatőr pótdöntőjét és döntőjét. Pénteken Kiss-Antos Boti betegség, Csikós Csabi koncert miatt kénytelen volt kihagyni a versenyt, így viszont két lauderesünk, Bíró Dani és Bognár Léna fantasztikus, 100%-os lauderes teljesítményt nyújtva (5/5, illetve 7/7 ponttal) csatlakoztak kerületi győzteseinkhez a másnapi döntőbe.

A szombat sajnos rosszul indult, két legerősebb és egyértelműen éremesélyes sakkozónk, Balogh Flóra és Horányi Panni betegség miatt otthon maradtak, így tíz lauderes vágott neki a küzdelmeknek az országos döntőt érő 1-5. helyek megszerzéséért. Sakkozóink várakozáson felül, remekül megállták a helyüket, egyedül Radó Peti fogott ki igen rossz napot, és játszott sajnos mélyen a valós tudása alatt. Volt még egy nagyon csalódott leányunk, Bognár Léna, aki élete első versenyén egy feszültségekkel teli utolsó partiban sajnos nem hívott bírót az ellenfele (feltehetően nem szándékos, de a fair playtől messze álló) szabálytalankodása után, és így a már-már kiharcolt harmadik hely helyett a hetedikbe volt kénytelen beletörődni. A betegségek és e sajnálatos eset ellenére is a fél csapat kiharcolta az országos döntőben való indulás jogát!

Eredmények:
(zárójelben a résztvevők száma)

Lány I. kcs. (20)
16. Herédi Rachel 3/7

Fiú I. kcs. (25)
3. Biró Dániel 5/7
19. Radó Péter 2,5/7

Lány II. kcs (18)
4. Kárpáti Eszter 4/7
7. Bognár Léna 4/7

Lány III. kcs. (16)
3. Csikós Gabriella 5/7
5. Kárpáti Sára 4,5/7

Lány IV. kcs. (13)
5. Ruszkai Szonja 4,5/7
6. Bognár Sára 4/7

Fiú IV. kcs. (19)
9. Fischer Balázs 4/7

Ezzel a Laudernek összesen 10 országos diákolimpiai egyéni döntős sakkozója lett!

Biró Dániel, Kárpáti Eszter, Koltai Anna, Csikós Gabriella, Kárpáti Sára, Koltai Dóra, Varga Boldizsár, Dán Anna, Ruszkai Szonja, Laza Szabolcs
 


by Dr. Radut.