Jump to Navigation

V. Budapesti Zsidó Filmfesztivál

2016. november 14.

November 17-20. között a Művész és a Kino Cafe mozikban. 
 
 
 
 
 
 

A Bálint Ház és a Judafest bemutatja:

BUDAPESTI ZSIDÓ FILMFESZTIVÁL
MÁR ÖTÖDSZÖR!

 

Figyelmébe ajánljuk, hogy a csütörtökön kezdődő V. Budapesti Zsidó Filmfesztivál díszvendége Deborah Lipstadt, akinek az ezredforduló táján négy évig tartó per során kellett bebizonyítania, hogy a holokauszt megtörtént. Deborah Lipstadt történész, egyetemi tanár, a Clinton-kormányzat alatt az amerikai holokauszt-emléktanács tagja.

A fesztivál nyitófilmje a Tagadás című film, mely a kérdéses pert dolgozza fel; a filmben Rachel Weisz személyesíti meg az amerikai történészt. Deborah részt vesz a filmfesztivál megnyitóján november 17-én, emellett az érdeklődők találkozhatnak vele a november 20-án, 18:15-kor kezdődő, Hallgatni vétek, tagadni bűn? című beszélgetésen a Bálint Házban.

A Deborah Lipstaddtal készült interjúnk ide kattintva olvasható.

A fesztivál programjáról pedig itt tájékozódhat.

 

Várjuk tehát a V. Budapesti Zsidó Filmfesztiválon és bízunk abban, hogy a fesztivál ebben az évben is új képkockákat, sírásokat, nevetéseket, szerelembeesést kínál a filmnéző közönségnek, zsidóknak, nemzsidóknak, mindenkinek.

Rachel Weisz színésznő és Deborah E. Lipstadt a Tagadás c. film forgatásán. (Photo credit: Liam Daniel/Bleecker Street)
 

Beszélgetőtársak: Tóth Vásárhelyi Éva - tanár, Czingel Szilvia - Centropa Alapítvány és Udvari Judit - család- és párterapeuta, klinikai szakpszichológus. A beszélgetést vezeti: János Dési

A beszélgetés az EMLÉKEK ŐRZŐI (Les Héritiers, francia, 2014) c. film ihlette ↣ www.zsifi.org/emlekek-orzoi/

 

Winkler Nóra beszélget Bereczki Csabával, a Soul Exodus című film rendezőjével és Farkas Róbert (Budapest Bár) zenésszel.

Az eseményt felvezető film a Soul Exodus ↣ www.zsifi.org/soul-exodus

V. Budapesti Zsidó Filmfesztivál (trailer)

 

by Dr. Radut.