Jump to Navigation

Sakkhíradó V. évf. 2. szám - Beszámoló az ősz első versenyeiről

2016. október 29.

A tanév megkezdésével az őszi versenyszezon is kezdetét vette.

Koltai Dóri lassan kinőve a gyerekversenyekből szeptemberben és októberben is részt vett a neves nemzetközi First Saturday körversenysorozat aktuális állomásain, másfél héten keresztül minden egyes délután és este játszva, majd másnap még az iskolában is ugyanúgy helytállva. Remek játékkal a két verseny alatt 200-zal gyarapította nemzetközi értékpontjai számát, és átlépte az 1600-as határt!

A szeptember végi hosszúhétvége többi versenysakkozónknak sem telt sakkeseménytelenül, Budapest jelenleg legkedveltebb nyílt versenyén, a XI. Art Pub Kupán indultak, melynek Bakonyi Árpád nagypapa személyében lauderes kötődésű mecénása van, és melyre idén rekordlétszámú, 170 nevezés érkezett. Varga Boldizsár a nyílt, Dán Anna, Koltai Anna, Biró Dániel, Radó Péter és Radó Dávid pedig az U1600-as csoportban vitézkedtek, Anna 12. helyezése a 71 induló közül igazán dicséretes.

Az október 8-i Polgár Sakknapon bemutató-népszerűsítő jellegű gyereksnellversenyt is rendeztek, ezen a különböző (kor)csoportokban négy lauderesünk, Jackson Victoria, Biró Dániel, Petri-Lukács Sámuel, Dudás Flóra indult. Dani csoportjában nagyszerű játékkal és egy sajnálatos időzavaros vesztés elkönyvelésével az igen előkelő 4. helyen végzett.


by Dr. Radut.