Jump to Navigation

Évadnyitó Utcabál a Bálint Házban

2016. augusztus 25.

A budapesti Bálint Ház, 1994-ben nyitotta meg kapuit a hatodik kerületi Révay utcában. Azóta a budapesti zsidó közösségi élet központjává vált. Idén  2016. szeptember 11-én 15:00-21:00 órakor kerül megrendezésre. 

A már hagyományos Évadnyitó utcabált idén szeptember 11-én, vasárnap tartják a Révay utcában Bálint Házban és előtte.
A rendezvényen koncertekkel, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, árusokkal valamint a zsidó konyha remekeivel várnak minden érdeklődőt. A gyerekeknek délután a Rutkai Bori Banda zenél, a nagyszínpadon látható Polnauer Flóra és Lamm Dávid, majd záró eseményként a Klezmer R’s & MediCantare Leánykar koncertjét hallgathatja meg a közönség.
A Bálint Ház nagytermében az ősszel induló előadássorozatokból is ízelítőt  kaphatnak a látogatók: Zseniális ötletek, ötletes zsenik avagy, hogy lesz egy ötletből siker – Winkler Nóra beszélget vendégével *** Genderutópia – Üvegplafon workshop Réz Annával *** Vajon minden megengedett a terrorizmus elleni harcban? Balázs Gábor eszmetörténész előadása.
A kicsiket eközben egész délután izgalmas állomások, Kockaland és Éld Át - játékos ismerkedés a zsidósággal, kézműves foglalkozások, arcfestés, trambulin és játszóház várja, a nagyobbak pedig részt vehetnek az ingyenes sportbemutatók egyikén. Az Utcabál részletes programja:
 
 
 

by Dr. Radut.