Jump to Navigation

Sakkhíradó IV. évf. 20. szám - Budapesti ifjúsági csapatbajnokság

2016. április 22.

Április 9-én véget értek a budapesti ifjúsági csapatbajnokság amatőr osztályának tavaszi küzdelmei, ahol 4, tisztán iskolai csapattal vettük fel a küzdelmet a főként egyesületi indulók ellen, és egyúttal a hivatalos osztály bajnoksága is befejeződött, ahol szintén sok lauderesünk sakkozott az MTK színeiben.


A Lauder I néven induló felsős lánycsapatunk az abszolút versenyben a 40 csapatos mezőnyben, két helyet javítva az őszi eredményén a 14., és ezzel az iskolák között a 3. helyen végzett! Most nem sikerült tehát megismételni az őszi bravúrt, a győzelmet, bár erre végig esélyük volt, a lányok 8 fordulón át az első helyen álltak, az utolsó gyengébb eredményével azonban kicsit visszaestek. Többi gárdánk is derekasan küzdött, a 26., 27. és 33. abszolút helyükkel nem lehetünk elégedetlenek. 

 
Az amatőr csapatainkban szerepelt játékosok (a csapatokon az egyes játéknapok között változtathattunk):
 
Lauder I Horányi Panni, Ruszkai Szonja, Balogh Flóra, Csikós Csaba, Csikós Gabriella
 
Lauder II Csikós Csaba, Beer Bence, Dudás Flóra, Kánai Csaba, Kiss-Antos Botond, Szabó Dániel, Kovács Benjámin
 
Lauder III Fischer Balázs, Kárpáti Sára, Bognár Sára, Kiss-Antos Botond, Kárpáti Eszter, Biró Dániel, Haraszti Sámuel, Radó Péter
 
Lauder IV Király Dániel, Koltai Anna, Dobák Bálint, Stadler Panni, Haraszti Sámuel, Diószegi Bence
 
 
Az MTK csapatai a hivatalos osztály 14 fős mezőnyében a 4., 6., és 11. helyen végeztek, ezekben a következő tanulóink játszottak:
Koltai Dóra, Varga Boldizsár, Wallis János, Dán Anna, Radó Dávid, Kánai Bende, Horváth-Borsiczky Dániel, Haraszti Benjámin
 
 

by Dr. Radut.