Jump to Navigation

Sakkhíradó IV. évf. 12. szám - Téli szüneti sakk-kalandozások

2016. január 03.

Voltak lauderes sakkozók, akik a téli szünetben sem tétlenkedtek, és kihasználták a hosszú szabadidőt egy kis versenyzésre is.

Koltai Anna és Dóri családjukkal Ausztriába, egészen Aschachig utaztak, hogy részt vehessenek a hagyományos Donauopen Fesztiválon. Anna első igazi komoly FIDE-(felnőtt)versenyén jól megállta a helyét, hosszú, még sokszor ingadozó, de tartalmas partikat játszott, és gyűjtött is 2,5 pontot, amivel a 74 indulóból 15-öt sikerült is megelőznie. Dóri végig nagyon jól játszott, többször előfordult, hogy 5-6 órás parti után utoljára hagyta el éjjel a versenytermet, és a magabiztos fél pontokon túl többször szalasztott el győzelmi esélyeket. Sajnos az utolsó fordulóra nagyon elfáradt, és így nem sikerült az első 10-ben végeznie, amire végig megvolt az esélye, de 21. helyezése így is nagyszerű eredmény.

Varga Boldizsár és Wallis Jancsi a jóval közelebbi Curia utcát választották, ahol a szintén nagy hagyományokkal rendelkező Karácsonyi Openen igyekeztek bizonyítani. Boldi az 52 fős mezőnyben az előzetes elvárásoknak megfelelően a 17., Jancsi valamivel a ranglista-helyezése alatt, de így is 50%-os teljesítménnyel a 28. helyen zárt.

 

 


by Dr. Radut.