Jump to Navigation

Sakkhíradó IV. évf. 9. szám - Aranyos lányok a budapesti ifjúsági csapatbajnokságon

2015. december 23.

December 5-én véget értek a budapesti ifjúsági csapatbajnokság amatőr osztályának őszi küzdelmei. A 9 fordulós megmérettetésen a 38, főként egyesületi csapat között 5 tisztán iskolai csapattal indultunk, legjobbjainkat átengedve az MTK hivatalos osztályban induló együtteseinek (az ő bajnokságuk még tavasszal is tart).

A diákolimpiai küzdelmekre gyakorló, az aktív versenyzést már abbahagyó felsőseink-gimiseink és a feltörekvő ifjú alsós nemzedék egyaránt kitett magáért, és szép eredményeket értünk el.

A Lauder I néven induló felsős lánycsapatunk az abszolút versenyben a 16., az iskolák között az 1. helyen végzett! II és IV számú csapatunk is örömteli eredményességgel küzdött, utóbbi egy félreértésből fakadóan kapott büntetőponttal szorult csak hátrébb, így a Lauder II lett bronzérmes az iskolák között.
Kiemelendő még Koltai Anna nagyszerű teljesítménye, aki újoncként hol a 2., hol az 1. táblán játszva a kilenc partiból 7 pontot szerzett!
 
Helyezéseink az abszolút és az iskolák közötti versenyben (a csapatokon az egyes játéknapok között változtathattunk):
 
Lauder I (16., 1.) Horányi Panni, Ruszkai Szonja, Balogh Flóra, Csikós Gabriella
 
Lauder II (24., 3.) Csikós Csaba, Király Dániel, Dudás Flóra, Orosz András, Kiss-Antos Botond
 
Lauder IV (27., 5.) Őri Ádám, Koltai Anna, Dobák Bálint, Stadler Panni, Kárpáti Eszter, Haraszti Sámuel
 
Lauder III (29., 6.) Fischer Balázs, Beer Bence, Kánai Csaba, Kovács Benjámin, Biró Dániel, Diószegi Bence, Radó Péter
 
Lauder V (32., 8.) Eimann Milos, Schönberger Erik, Tarján Sámuel Kárpáti Sára, Kárpáti Eszter, Kiss-Antos Botond, Haraszti Sámuel, Radó Péter

by Dr. Radut.