Jump to Navigation

Limmud nap a Lauderben

2015. november 11.

Szeretettel várunk december 13-án, vasárnap 9:00-18:00-ig a Lauder Iskolába a Limmud napra!


 
Mi a Limmud?
A Limmud alapvető célja, hogy elősegítse minden zsidó számára egy további lépés megtételét saját zsidó útján. Irányzattól vagy felfogástól függetlenül minden zsidó számára meg kívánják adni az összetartozás és közösség érzését a közös tanulás élményén keresztül. 
Programok: 
Egész napos gyerekprogrammal, előadásokkal, vitákkal, workshopokkal és étkezéssel várjuk a tanulni, polemizálni vágyókat.
 
Rajk László: A holokauszt filmek reneszánsza ♣ Soup színház: A fény ünnepe (gyerek) ♣ Kovács Mária: A két világháború közötti antiszemitizmus ♣ Horányi Gábor ♣ Balázs Gábor, Seres László, Kenesei Marcell és Dóra Bálint vitája a menekültkérdésről ♣ Konrád Miklós: Orfeumok és zsidók Budapesten ♣ Hegedűs Pál ♣ Kalácssütés Szántó Várnagy Leával ♣ Szász Jánossal nevelésről, gyerekekről és filmjeiről beszélget Vincze Kata Zsófia ♣ Hanukai gyertyagyújtás Darányi Andrással ♣ Michael Miller ♣ Buzási Gábor: A jeruzsálemi templom az ókorban ♣ Kékesi Zoltán: Brownsville, 1949: séta „Amerika Jeruzsálemében” ♣ Fűszeres Eszter és 15 féle latkesz ♣ Gyenge Zoltán és Balázs Gábor: Az "idegen" filozófiai fogalma ♣ K. Horváth Zsolt: Nem-zsidó zsidók a baloldalon a két háború között ♣ Geréby György: A népek okossága, avagy elválasztható-e politika és teológia? ♣ Fernadi-Jerusálmi Márk: Héber betűvetés és -aratás (gyerek és felnőtt) ♣ Véri Dániel 
 
Jegyek az alábbi linken igényelhetők regisztrációval: http://limmud.hu/jelentkezes-limmud-nap
 

by Dr. Radut.