Jump to Navigation

VP Sítábor 2016

2016. február 21-26.


 

VP SÍTÁBOR

VIGYÁZZ, HA ELKEZDED, ÚGY MARADSZ!

 

KEDVES SÍELNI VÁGYÓ LAUDERESEK!

 

Idén is várok mindenkit szeretettel, ezúttal SANKT MICHAEL, OBERTAUERN-be

2016. február 21. (vasárnap) és 26. (péntek) között!

 

A szállásunk a St. Michael-i JUFA vendégházban lesz, ahol bőséges büféreggeli és kétfogásos vacsora plusz salátabár vár minket. A közös helyiségekben esténként társasjáték-barlangot üzemeltetünk.

Az ízléses apartmanokban 2 szobához /2+3 ágy/ tartozik egy zuhanyozó és wc.
A szálláson ingyenesen igénybe vehető háromféle szauna (finn, gőz és infra), plusz az alagsorban egy fociterem (mezítlábas, szivacslabdás).

A síoktatás csoportokban, délelőtt-délutáni váltásban történik. A szokásos módon csoportonként max. 10 gyerek síel együtt egy felnőttel. A kísérők az iskola tanári karának oszlopos tagjai. A bukósisak használata életkortól függetlenül minden diák számára kötelező, de a felnőtteknek is melegen ajánlott.

A funpark használatához megfelelő védőfelszerelés és szülői engedély egyidejű megléte szükséges. Az ebédről mindenki maga gondoskodik, a kötelező ebédszünetről a csapatvezető. Ebédet drágábban a hüttékből, olcsóbban a helyi Sparból lehet megoldani. Lesz lehetőség vásárolni hét közben, a megcsappanó készletek feltöltése céljából.

Az utazás légkondicionált busszal történik. A busz egész héten a rendelkezésünkre áll.
 

A részvételi díj

DIÁKOKNAK 470 €

FELNŐTTEKNEK 570 €

 

A részvételi díj tartalmazza az UTAZÁS, FÉLPANZIÓS SZÁLLÁS, 5 NAPOS SÍBÉRLET, BIZTOSÍTÁS, valamint DIÁKOK SZÁMÁRA A FELÜGYELET ÉS AZ OKTATÁS KÖLTSÉGEIT.

 

A fentiektől eltérő igények esetén keressetek személyesen vagy emailen!

 

JELENTKEZÉS 2015. DECEMBER 15-IG

250 € ELŐLEG

BEFIZETÉSÉVEL VARGA PÉTERNÉL

 

A síterepről (a sielok.hu honlap alapján)

OBERTAUERN

100 km szépen karbantartott lejtő, melyek mindegyike a sílécünk lecsatolása nélkül egybesízhető, gyors és modern liftrendszer; 19 libegő, egy kabinos és hat húzólift, továbbá hóbiztosság november végétől egészen május elejéig.

A sícentrum tulajdonképpen egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amelyben sugárirányban hálóznak be a felvonók. Mivel a síterep az erdőhatár fölött fekszik, gyakorlatilag a pályákon kívül bárhol lesízhetünk, természetesen betartva az erre vonatkozó szabályokat. Obertauern egyedülálló különlegessége, hogy sípályái és felvonói egy kört alkotnak. A kör neve "Tauernrunde", bármelyik felvonótól indulva a kört végigsíelve visszaérhetünk túránk kiindulópontjához.

További különlegesség, hogy itt találjuk Salzburg tartomány és egész Ausztria egyik legimpozánsabb, legmeredekebb sípályáját a Gamsleiten 2-t. A G2-nek is nevezett sípálya hírhedtségét az is jelzi, hogy különálló honlappal büszkélkedhet, ld.www.gamsleiten2.at

Obertauern számára a hírnevet az hozta meg, hogy a sícentrum korai éveiben látogatást tett itt a világhírű brit kultuszcsapat a Beatles, az együttes tagjai ráadásul a "Help" című filmjük forgatása közben ismerkedtek itt a sízés alapjaival. Természetesen a film is világhírre volt ítélve, így világszerte sokmillió emberhez jutott el Obertauern szépsége a filmvásznon. Az együttes látogatásának emlékét azóta is őrzi a "Beatles Bar" nevű zenés szórakozóhely, ahol éjjel-nappal a legendás csapat zenéit hallgathatja a közönség. Ezen felül Obertauernben számtalan hütte, vendéglő és bár várja a sízőket, szórakozni vágyókat, az itt megszokott luxus színvonalú ellátással.

GROSSECK-SPEIERECK

A festői szépségű, középkori házakkal tarkított Mauterndorf mellől indul a modern, 8 személyes kiskabinos lift, amely kevesebb, mint 10 perc alatt közel 700 méteres szintkülönbséget tesz meg. Innen enyhébb lejtésű kék pályákon, vagy meredekebb pályákon is vissza lehet csúszni a völgybe. 

A Speiereck csúcsra mindenképp érdemes ellátogatni, ide egy hosszú négyszemélyes ülőlifttel juthatunk fel, az utasokat szeles idő esetén lehajtható plexi védi. A csúcsról induló széles, jól kezelt piros pálya jó része a gerincen halad, így lesiklás közben mindkét irányba csodaszép panoráma tárul elénk. 
Elegendő hó esetén egészen St. Michaelig (ITT LESZ A SZÁLLÁS!)  le lehet csúszni, ahonnan az új 8 személyes Sonnenbahn kiskabinos lift szállítja utasait mindössze 7 perc alatt a hegyre. 
A pályák mellett éttermeket és Internet kávézót is találunk, a legkisebbeket pedig a "Smarty" síóvoda, - iskola és játszótér várja. Különlegesség a gyermekekre méretezett étterem és mászótorony is. 

 

Ha bármilyen kérdés fölmerül a sítáborral kapcsolatban, akkor a vp@lauder.hu címen szívesen válaszolok.

Családok esetén egyéni utazás, egyéb igények is megoldhatók.

Mindenkit várok szeretettel!

Varga Péter

 


by Dr. Radut.