Jump to Navigation

Iráni atommegállapodás - lángba borul a Közel-kelet? - KIDMA minikonferencia

2015. augusztus 22.

Irán átfogó megállapodást kötött atomprogramjáról cserébe a gazdasági szankciók feloldásáért. A perzsa állam vállalta, hogy a jövőben katonai helyett csak polgári célú nukleáris programot folytat.


De miről is szól pontosan az Egyesült Királyság, Franciaország, Kína, Oroszország, USA és Németország bábáskodásával tizenkét év után aláírt megállapodás? Milyen jogi garanciákkal próbálják pacifikálni Iránt? Hogyan hat a megállapodás a közel-keleti szövetségi rendszerekre? Izrael számára mit hoz Irán megerősödése? 
Ezekre a kérdésekre keressük szakértő vendégeinkkel a választ 
a Kidma 11. minikonferenciáján augusztus 27-én, csütörtökön 17:30-tól az Izraeli Kulturális Intézetben (Paulay E. u. 1.).

A Kidma minikonferenciájára elfogadta már a meghívásunkat Valki László nemzetközi jogász, Péczeli Anna leszerelési szakértő, Csicsmann László közel-kelet szakértő, valamint Csepregi Zsolt a Dilpmaci blog szerzője, illetve az izraeli kormány képviselője is ismerteti a zsidó állam hivatalos álláspontját. A részletes programmal hamarosan jelentkezünk.

 

Helyszíne: Izraeli Kulturális Intézet (Paulay Ede u. 1.)

 

Kezdés: auguszuts 27. csütörtök 17:30

 

 

A rendezvény a Hasomer Hacair Magyarország, a Kidma, és azIzraeli Kulturális Intézet / Israeli Cultural Institute szervezésében valósul meg a Magyarországi Cionista Szövetség támogatásával.

 

 

 

A KIDMA minikonferencia ingyenes, de feltétlenül számítunk az előzetes jelentkezésedre!


reg.jpg
by Dr. Radut.