Jump to Navigation

Sakkhíradó III. évf. 28. szám - Budapesti ifjúsági csapatbajnokság

2015. március 24.

A budapesti ifjúsági csapatbajnokságon, a legrangosabb fővárosi egyesületi versenyen idén ismételten iskolai csapatok is indulási lehetőséget kaptak, amivel - folytatva hagyományainkat - mi négyszeresen is éltünk, a rangos mezőnyben egyedülálló módon négy tisztán lauderes csapattal indultunk, miközben legjobbjaink (Koltai Dóri és Dani, Wallis Jancsi, Kánai Bende és Urbán Andris) már az MTK különböző csapatait erősítették. Budapest legjobb nevelőegyesületei között sem létszámban, sem eredményességben nem vallottunk szégyent.

A két évvel ezelőtti abszolút versenyben ezüstérmes felsős lánycsapatunk ismét remekelt, és a 24 csapat közül a 4. helyet szerezték meg, miközben az iskolák között zajló különversenyt (és az ezért járó csodaszép kupát) magasan megnyerték, az utolsó fordulóban éppen a Losonci Iskola országos bajnok felsős lánycsapatát győzve le, visszavágva a budapesti diákolimpián elszenvedett vereségért. Mind a négy lány, Dán Anna, Horányi Panni, Ruszkai Szonja, Balogh Flóra végig magabiztosan, tudása legjavát adva játszott. Sajnos Anna az első játéknapon a kockás tábla helyett a síléceket választotta, és az utánpótlásból beugró Csikós Gabival felálló csapat a középmezőnyből várhatta a folytatást, különben az abszolút verseny dobogója is kijárt volna a lányoknak.

Az őszi bajnokságban az alsós fiúcsapatunk nyerte az iskolák versenyét, ők most a tavaszi körben a három játéknap után a dobogó harmadik fokára állhattak. A Varga Boldizsár, Radó Dávid, Haraszti Benjámin, Horváth-Borsiczky Dániel összeállítású csapat persze a lányokhoz hasonlóan elsősorban az országos diákolimpiai csapatdöntőre trenírozott.

További két csapatunkban, melyek a mezőny végefelé végeztek, sok lelkes sakkozónk juthatott még játéklehetőséghez. Örömteli, hogy a fiatalabb utánpótlás ugyanolyan elkötelezettséggel jött iskolai színekben játszani, mint a már tapasztaltabb, de egyébként a versenyzés iránt kevésbé érdeklődő 4.-5.-eseink. A három játéknapon a következő lauderesek szerepeltek utánpótláscsapatainkban: Schönberger Erik, Csikós Csaba, Csikós Gabi, Fischer Balázs, Bognár Sára, Kárpáti Sára, Dudás Flóra, Király Dániel, Hidvégi Alfréd, Orosz András, Koltai Anna.


by Dr. Radut.