Jump to Navigation

Törököt fogtam

2015. január 20.

A törökországi Ulus Zsidó Iskola idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját, amelyet az év során többször is megünnepelnek, és amilyen szerencsénk van az egyik alkalommal a Lauder néhány diákja is jelen lehet.


Decemberben pályázatot hirdettünk, hogy eldönthessük, hogy ki lesz tőlünk az a szerencsés tíz, aki elutazhat tavasszal Isztambulba. A  „Törököt fogtam" pályázatunkra három témában írhattak pályaműveket a diákjaink, amelyek annyira jól sikerültek, hogy egy rövid angol fordítással ellátott válogatást ajándékozunk majd a vendéglátóinknak is.

Az elbírálásban résztvevő tanárok más-más szempontokat tartottak fontosnak, és az alapján pontozták a beérkezett munkákat. Bevallásuk szerint nagyon nehéz dolguk volt, hisz az összes pályázat messze felülmúlta a várakozásukat, számos dolgozat a felsőoktatásban is megállná a helyét.

 A kiutazó diákok török diákoknál fognak lakni, így a mindennapos török-zsidó kultúrába is betekintést nyerhetnek. Az Ulus Iskola és az iskolai élet megismerésén túl bejárják majd a várost, ellátogatnak a Bazárba és a Topkapi Szerájba.

Minden pályázónak gratulálunk, büszkék vagyunk rátok, és reméljük, izgalmas élményekkel tértek majd haza! 

A nyertes pályázatok:

Abonyi Fanni

Balaton Isabella

Balogh Dóra

Benke Luca

Fehér Lili Hanna

Garai Panni

Ladányi Anett

Martincsák Kata

Németh Anna

Szalai Nóra


by Dr. Radut.