Jump to Navigation

Sakkhíradó III. évf. 18. szám - Sikerek a Budavár Kupán

2015. január 19.

A Budapest Grand Prix idei első állomásán a Budavár Kupán szerepelt szép számú lauderes különítményünk január 17-én a Budai Várban.

A verseny kezdete előtt adták át a tavalyi Grand Prix sorozat összetett helyezettjeinek jutalmait. Nagy örömre és meglepetésre Dán Anna a B csoportban második helyezést ért el, megelőzve nagy riválisai mellett összesen 201 versenyzőt!

Jól indult az idei versenysorozat is a laudereseknek. Koltai Dóra a D (szuper) csoportban, ahol a legjobbak együtt indultak nemre és korra való tekintet nélkül, ahol ő az egyik legfiatalabb volt, remek játékkal az abszolút 6. helyre futott be, ami a lányok között a 2. helyet jelentette neki.

Varga Boldizsár élete legjobb játékával, 7-ből 6,5 pontot gyűjtve magasan megnyerte a C csoportot, óriási fegyvertényt hajtva ezzel végre, és óriási kupát nyerve. Nem véletlen, hogy ősszel feliratkozott a FIDE-ranglistára, és a téli versenyeken javította ottani pozícióját.

Haraszti Samek, bár a lányokkal most nem bírt el, és az abszolút versenyben a 4. helyre szorult, az A csoportos fiúk között első helynek örülhetett.

További diákolimpiai csapattagjaink is többen (Dudás Flóra, Dán Anna, Bognár Sára, Balogh Flóra, Kánai Bende, Haraszti Benjámin, Király Dániel) indultak formába hozó, felkészülési verseny gyanánt, és nem vallottak szégyent, sőt, Anna, akinek most nem annyira ment a játék, a C csoportban a lányok között mégis a második legjobb eredményt tudhatta magáénak.

A legnagyobb öröm mégis a sakkal és a versenyzéssel még éppen csak ismerkedő másodikosaink lelkesedése, és nagy létszámban való indulása volt, így ők alkották az A csoport felét: Biczók Ádám, Biczók Dávid, Dobák Bálint, Kánai Csaba, Szabó Dániel. Az egyetlen kislány, Koltai Anna születési éve miatt pedig egyenesen feljebb került a B csoportba, akár két évvel idősebbek közé, ahol remekül helytállt, több győzelmet is aratott. Minden bizonnyal nem marad utánpótlás nélkül alsós lánycsapatunk.

 


by Dr. Radut.