Jump to Navigation

Sakkhíradó III. évf. 15. szám - Siker a budapesti ifjúsági (amatőr) csapatbajnokságban

2014. december 06.

December 6-án újabb fordulóra került sor a hivatalos osztályban, ahol az MTK-t erősítik legjobbjaink, és befejeződött a budapesti amatőr ifjúsági csapatbajnokság.

Kiváló eredményt értünk el tisztán iskolai csapatainkkal, az abszolút versenyben a 38 csapat közül a 9., 15. és 27. helyet hoztuk el! Még a III. utánpótláscsapatunk is neves nevelőegyesületeket előzött meg!
http://chess-results.com/tnr150909.aspx?lan=1

Ha kiállítottuk volna az I. és II. csapatból a "best of"-ot, esetleg igazolt játékosainkat sem az MTK-ban szerepeltetjük, akkor biztosan hatban, de akár dobogón is lehettünk volna, az egyesületek között. Ennek ellenére így volt jobb, a diákolimpiai fiú- és lánycsapataink együtt, egymásért is küzdhettek. A játék és a közösségi élmény talán fontosabb, mint néhány plusz pont.
Az iskolák közötti versenyben izgalmas utolsó forduló után II. csapatunk végül az 1. helyen végzett, teljes holtversenyben az országos szinten sokáig egyik legnevesebb, sokszoros országos bajnok Losonci Iskolával, megelőzve a nálunknál jóval idősebbekkel kiálló Petőfi Gimnáziumot. Váratlan öröm ez, tavaly a lányoknak már jutott (akkor az abszolút versenyben!) egy ezüstérem, most a fiúk örülhettek, így igazságos. :) És nem sok híja volt a kettős sikernek sem!
 
Akik a csapatainkban játszottak a három versenynap legalább egyikén:
Lauder II.: Varga Boldizsár, Radó Dávid, Haraszti Benjámin, Horváth-Borsiczky Dániel, Király Dániel
Lauder I.: Dán Anna, Horányi Panni, Ruszkai Szonja, Csikós Gabriella
Lauer III.: Csikós Csaba, Fischer Balázs, Bognár Sára, Dudás Flóra, Hídvégi Alfréd, Orosz András
 
Koltai Dóri a hivatalos osztályban igen neves ellenfele, Karácsonyi Kata ellen teljesen nyert állást ért el, melyet az időzavarban nem tudott végül nyerésig fokozni, és még mindig előnyösebb helyzetben ugyan, de döntetlenre adta azt. Dóri igazán komolyat fejlődött az utóbbi időben, kétségkívül korosztálya legjobbjai között van.
 

by Dr. Radut.