Jump to Navigation

24. Laokoón

2014. november 21.

A Lauder iskola történetének legnagyobb létszámú életbenmaradási versenyén vagyunk túl.  171-en vettek részt a versenyen, 25 csapatba rendeződve. A helyszínt négy busszal közelítettük meg.


 

Az idén huszonnegyedik éve zajló versenyen, a terepen megkapott térképeket használva kellett felkeresni több mint 50 tereppontot (illetve ezek egy részét).  Az erdőben, sziklák üregeiben, különféle tárgyak is rejtőztek, melyeket az úgynevezett bónusz versikék értelmezése révén lehetett megtalálni.

A vállalkozó kedvű csapatok (gyerekek, tanárok, szülők) november 16-án (vasárnap) hajnali 2 óra 45 perckor szálltak ki a buszokból Nagykovácsi határában. A feladat igazi nehézsége abban áll, hogy sötétben, hidegben és ködben, ismeretlen terepen kell tájékozódni, s a térképen feltüntetett helyeket megtalálni, a helyekhez kötődő kérdésekre válaszolni. .

A nehézség, ez a Nagy Kovács összekovácsolta a csapatokat, a hely szellemének megfelelően, s a kaland, a közös élmény, amit gyerekek és felnőttek egyaránt élveztek, sokáig eleven emlék marad.

Mindenkinek gratulálunk, szeretettel várunk Benneteket a 24-e hétfő, 16h 30-as eredményhirdetésre a könyvtárba, és reméljük, találkozunk jövőre a 25. jubileumi Laokoón Életbenmaradási Versenyen.

Szöveg: Nikodém vanda, fotó: Horgas Péter

by Dr. Radut.