Jump to Navigation

Több elismerésben is részesült Perlasca projektünk

2014. június 17.

A tanév végén több zsidó szervezet is elismerését fejezte ki diákjainak és tanáraink Perlasca projektben végzett munkájáért.

 

A Centropa Alapítvány 2014. május 23-án a Holokauszt Emlékközpontban rendezte meg éves díjkiosztó ünnepségét. A találkozón éves munkájukért több mint 200 diáknak és közel 50 pedagógusnak mondtak köszönetet. A díjakat Karyn Posner-Mullen, az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének sajtó- és kulturális főtanácsosa és Kenesei Marcell, a Centropa igazgatója adta át.

 

Alternatív projekt kategóriában elismerésben részesült:

Fenyő Ágnes és Horváth Cecília (pedagógusok), illetve Bíró Daniella, Fehér Lili, Abonyi Fanni, Jablko Rebeka, Tamás Bálint és Dombi Miksa diákok.

 

A Komáromi Zsidó Hitközség Menház – Zsidó Kulturális és Közösségi Központ "A múltat, a múltnak hagyatékát kell kutatnod" címmel tanulmányi versenyt hirdetett a tanév során. Június elején több mint 30 pályázó részvételével tartották meg eredményhirdetésüket a komáromi zsinagógában. A beküldött pályaműveket a zsinagóga előterében állították ki, és az eredményhirdetés után ünnepi ebéden látták vendégül a díjazottakat és kísérőiket.

A Perlasca projekt leírása itt is díjazásban részesült.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „70 év – Ismerni a múltat, érteni a jelent, formálni a jövőt” című pedagógiai konferencia keretében meghirdetett pályázat tanár kategóriájában különdíjban részesítette a projektet vezető két kollégánkat, Fenyő Ágnest és Horváth Cecíliát.

 

Gratulálunk az elismerésekért mind a diákoknak, mind az őket segítő pedagógusoknak.

 


by Dr. Radut.