Jump to Navigation

Megünnepeltük március idusát

2014. március 18.

Nemzeti dal, Petőfi, Pilvax, 12 pont, Nemzeti Múzeum, Táncsics, szemerkélő eső, Landerer és Heckenast.

Ismerős szavak ezek nekünk március 15-e közeledtével.

Iskolánk elemi tagozata és gimnáziuma is megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről.


Középiskolánkban rendhagyó ünnepségünkön újra lejátszhattuk a nagy csatákat. Kissé átírtuk a történelmet, sajnos Budát nem sikerült visszavennünk, de örömmel jelentjük, hogy Segesvárnál fényes győzelmet arattunk! 

Mindenki nagyon szépen dolgozott, szuperek voltak az ajtódíszek, jók voltak a csaták, remekül teljesítették a gyerekek a galérián levő feladatokat is.

Külön elismerés a Hullám osztály „legkreatívabb” ajtó-kokárdájáért, a Ritmus osztály majdnem hibátlan előzetes feladatlapjáért. Fantasztikus teljesítményt nyújtott az Áfonya a galérián (külön dicséret Götz Ádámnak!), a Cédrus és Gesztenye képzőművészei olyan képeket festettek, amik kiállításra valók. A KavicsÁfonya és Bodza osztályok az összes feladatot teljesítették! Nagyon örültünk, hogy a Mazal és a Kivun (külsősökkel megerősített csapata) is végigharcolta a temesvári csatát az utolsó órában. A legnagyobb, legszorosabb csatát a Nodedim és a Haolám vívta Pákozdnál, nagyon kis különbséggel nyertek az osztrákok.

Mindent összevetve a Hullám osztály szerezte a legtöbb pontot (44 pont), külön elismerés a sebesült futároknak! Rögtön a nyomukban 43-43 ponttal a Dallam és az Áfonya végzett!


Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Osztálykokárdák Csatamező
by Dr. Radut.