Jump to Navigation

Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja

2013. november 12.

2014 szeptemberétől továbbra is négy, ingyenesen végezhetı távoktatási kurzussal, havonta, szombatonként megrendezett készségfejlesztő tréningekkel várja a diákokat az MCC Középiskolás Programjába. 

 
A Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja az országban egyedülálló módon ingyenes internetes társadalomtudományi képzést kínál olyan fiatal tehetségek számára, akik az átlagnál tájékozottabbak szeretnének lenni és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, politikai eseményei iránt. A képzésben részt vevő középiskolások tudományos igényű tanulmányok és videóelőadások segítségével ismerkedhetnek meg a jelenkor társadalmi, gazdasági problémáival. Mindeközben tagjaivá válnak egy azonos korú 
fiatalokból álló közösségnek.
A képzés teljes idıtartama négy félév, amelyek közül bármelyik önállóan is elvégezhető. A választott kurzusok sorrendjéről a Programra felvett diákok szabadon dönthetnek. A részvétel teljesen ingyenes.
 
Elméleti kurzusok: 
1. modern kori történelem 
2. társadalmi tanulmányok 
3. közgazdaságtan 
4. nemzetközi kapcsolatok 
Tréningek: 
1. általános kommunikációs tréning 
2. érveléstechnikai tréning 
3. prezentációs tréning 
4. tanulásmódszertan tréning stb. 
Tovább információkat a MCC munkájáról a www.mcc.hu honlapon találhatok. 
 
A Középiskolás Program őszi (szeptemberben induló) félévére a jelentkezési határidő: 2014. június 9.
A jelentkezéshez küldjetek minimum egy gépelt oldal terjedelemben élményszerű beszámolót, véleményeteket a kedvenc olvasmányotokról valamint csatoljátok mellé a kitöltött jelentkezési lapot, amely a www.mcc.hu-n érhető el!
 
Jelentkezés e-mailben a felveteli@mcc.hu címre, vagy postai úton Tihanyi Alapítvány, 1518 Budapest Pf. 155..
by Dr. Radut.