Jump to Navigation

Vendégül láttuk Yair Lapid izraeli pénzügyminisztert

2013. október 08.

A találkozón diákjainknak lehetőségük volt a magyar származású Yair Lapiddal beszélgetni, ismerkedni


Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában címmel rendezett Budapesten kétnapos nemzetközi konferenciát a Tom Lantos Intézet.  Az eseményen az európai antiszemitizmus okaival és visszaszorításának lehetőségeivel, továbbá az európai zsidóságot érintő kiemelt kérdésekkel foglalkoztak.
A konferencia egyik vendége volt Yair Lapid izraeli pénzügyminiszter, akit magyarországi látogatása első napján vendégül láthattunk iskolánkban.  A miniszter úrral együtt ellátogatott hozzánk Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete és Joshua Spinner, a Ronald S. Lauder Alapítvány ügyvezető alelnöke is.  
A vendégeket a Hatikva, Izrael himnuszának megszólaltatásával a Z’mirim diák klezmer zenekar és a Lauder Kórus közösen köszöntötte.
A találkozón diákjainknak lehetőségük volt a magyar származású Yair Lapiddal beszélgetni, ismerkedni. Kérdéseket tettek fel a miniszternek családjáról, múltjáról, politikai hivatásáról.
Paran Gal, Kivun évfolyamos diákunk, a találkozó moderátora egy kis ajándékkal búcsúzott a miniszter úrtól.
A diáktalálkozó után Horányi Gábor, iskolánk főigazgatója fogadta irodájában a vendégeket. A szűk körű találkozón az iskola múltjáról, jelenéről és jövőbeli terveiről folyt a beszélgetés.
A nagyon kellemes, hasznos és érdekes találkozó után Yair Lapid a következőket írta Facebook oldalára:” it was moving and a joy”.

Köszönjük a lehetőséget!by Dr. Radut.