Jump to Navigation

Izraeli utazás

2009. október 15.

LAUDER JAVNE

ZSIDÓ KÖZÖSSÉGI ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM,

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY

 
 
 
10 napos izraeli tanulmányút a Lauder Iskola diákjai részére
 
 
A pályázat keretében iskolánkból 20 fő vehet részt az utazáson, amelynek tervezett időpontja 2009. november vége – december eleje.
 
A magyarországi csoport 40 fős lesz. A Lauderes diákok mellett a Scheiber Sándor Gimnázium is 20 főt delegál a csoportba. A csoportot egy lauderes tanár is kíséri.
 
A pályázó 10. évfolyamos diákoknak módjuk lesz személyes tapasztalatot szerezni Izraelről, közelebb kerülni a zsidó hagyományok megismeréséhez.
 
A 10 napos utat várhatóan a következő programokból állítják össze: országjárás: Golán-fennsík, Kineret, Alsó-Galil, Cfat - a zsidó misztika városa, Tiberias, közös szombatfogadás Jeruzsálemben, látogatás helyi zsinagógákban, további látnivalók Jeruzsálemben (Yad Vasem holokauszt emlékhely, Herzl-hegy, Izrael Múzeum, Óváros), Tel-Aviv (Rabin tér, Függetlenségi csarnok), Maszada, Holt-tenger, Ein Gedi, tevegelés beduinokkal, találkozás izraeli fiatalokkal stb.
 
Az izraeli tartózkodás teljes költségét a szervezők vállalják. Ez magába foglalja a helyi utazási költségeket (különbusszal), a szállást, utazási biztosítást, napi háromszori étkezést, belépőket, kirándulásokat, látogatásokat.
 
Az izraeli repülőjegy költsége a résztvevőket terheli (kb. 100.000 Forint).
 
Amennyiben pályázatunkra a megengedett létszámnál több jelentkezés érkezik, a kiválasztás folyamán figyelembe vesszük a jelentkező tanulmányi munkáját, valamint különböző judaisztika és közösségi megmozdulásokban való közreműködését.
 
A pályázathoz az alábbi adatokat, dokumentumokat kérjük mellékelni:
1. A pályázó személyes adatai (név, születési hely és idő, pályázó és egy szülő elérhetőségei)
2. A pályázó útlevelélszáma (később az útlevél fénymásolatára is szükség lesz)
3. Ajánlás a mentortól
 
A pályázatok beadási határideje: 2009. október 20. délelőtt (Repülőjegy foglalás miatt)
Előleg (10%) befizetési határidő: 2009. október vége.
 
A jelentkezési szándékot az alábbi e-mail címre kérjük elküldeni: linda@lauder.hu
(Lantai Lindának a központi titkárságon)
 

by Dr. Radut.