Jump to Navigation

Továbbtanulás

 
Ezen az oldalon információkkal, és linkekkel szeretnénk neked segíteni, hogy eligazodj a hazai és külföldi oktatási és képzési lehetőségek világában. Az információkat három csoportra osztottuk, aszerint, hogy hazai, európai uniós vagy unión kívüli felsőoktatási intézményről van-e szó.

 
Továbbtanulás az EU-ban
Magyar diákként szabadon választhatsz, az EU-n belül hol szeretnéd folytatni tanulmányaidat, hiszen minden középfokú végzettséggel rendelkező uniós állampolgár jelentkezhet bármely tagállam bármely felsőoktatási intézményébe. A felvételi feltételek, követelmények minden EUs polgár számára azonosak, de nagyban függnek az adott ország és intézmény követelményeitől.
 
Egyetemek az EU-n kívül
Az EU-n kívül igen eltérő követelményekkel találkozhatsz, ezekben az országokban található felsőoktatási intézményeibe, mint külföldi diák tudsz jelentkezni. Így a sikeres felvételi eléréséhez korábban meg kell kezdened az előkészületeket. 
 
Fontos, hogy időben tájékozódj és ismerd meg a lehetőségeidet mielőtt választasz!
 
Ha a honlapon való tájékozódáson túl szeretnél személyes segítséget kapni a jelentkezési folyamatban, keress fel egy erre szakosodott intézményt vagy céget, ahol nemcsak a számodra megfelelő felsőoktatási intézmény kiválasztásában kaphatsz támogatást, hanem a felvételi eljárás során minden lépésben, ami a sikeres külföldi felvételidhez szükséges. Az általunk ismert cégek, intézmények elérhetőségeit szintén megtalálod az információs oldalunkon. 
 
Annak érdekében, hogy minél korábban képbe kerülj a felvételi követelményekkel, lehetőségekkel, minden évben ősszel külföldi továbbtanulási börzét rendezünk a Lauderben. Amennyiben személyesen tennél fel kérdéseket, keresd Janzsó Barbarát, iskolánk továbbtanulási referensét a janzsob@lauder.hu e-mail címen, és egyeztess időpontot.

Korábbi évfolyamaink továbbtanulási eredményeit ezen az oldalon lehet megnézni.

 

Felvételi pontszámítás: itt a 2014-es kalkulátor, lehet számolgatni

2014. június 26.

 2014 június 26-án délután mindenhol lezárul az érettségi, így mindenki kiszámolhatja, hány ponttal vág neki a felvételinek. Az eduline pontszámító kalkulátorát is frissítettük az idei szabályok szerint - a használatához adunk ma egy kis segítséget.

 by Dr. Radut.