Jump to Navigation

ECL vizsgahelyszín a Lauderben

Az ECL héber nyelvvizsga rendszerint minden év április és december első hétvégéjén zajlik.

Héber nyelvből írásbeli és szóbeli nyelvvizsgát (A2/B1/B2/C1 szinteken) két helyszínen bonyolítjuk: a Lauder Javne Iskolában (LJI) és az Izraeli Kulturális Intézetben (IKI). Az éppen aktuális helyszínt minden esetben jelezzük.
 


***
A jelentkezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók.

 • Legközelebbi vizsgaidőpontok, téli: 2018. december 9. (vasárnap), 10 óra
 • Legközelebbi vizsgaidőpontok, tavaszi: 2019. április 14. (vasárnap), 10 óra
 • Jelentkezési határidők: 2018. november 9. és 2019. március 13.
 • A téli vizsga helyszíne: Lauder Javne Iskola - 1121 Budapest, Budakeszi út 48. (A Széll Kálmán tér felől 22-es busszal.)
 • A tavaszi vizsga helyszíne: Lauder Javne Iskola - 1121 Budapest, Budakeszi út 48. (A Széll Kálmán tér felől 22-es busszal.)
 • Vizsgatípusok: A2-szint (kezdő) / B1-szint (alapfok) / B2-szint (középfok) / C1-szint (felsőfok)
 • Vizsgadíjak: komplex (szóbeli és írásbeli) 22.000,-Ft (A2: 18.000) / Csak szóbeli vagy csak írásbeli: 13.200,-Ft (A2: 11.000)
 • A fenti vizsgadíj összege külföldi állampolgárok esetében egyedi elbírálás alá esik - cca. 130Euro.
 • Jelentkezés módja: a vizsgadíj befizetésével a PTE számlaszámára és az ECL-jelentkezési lap kitöltésével.
 • Az összeget a  következő számlaszámra várjuk: 10024003-00282716-00000000 (Pécsi Tudományegyetem) Megjegyzés rovat: 150057 (és a jelentkező) ID száma (és) neve.
 • A befizetés/átutalás igazolását, valamint a kitöltött jelentkezési lapot kérem, küldjétek el a következő e-mail-címre: papp.ervin@lauder.hu

 

MIVEL MEGVÁLTOZTAK A JELENTKEZÉSI FELTÉTELEK, KÉREM, HOGY SZEMÉLYESEN VAGY TELEFONON VEGYE FEL A KAPCSOLATOT PAPP ERVIN KOLLÉGÁNKKAL (+3620 2667529). KÖSZÖNJÜK.

***

Iskolánk ismét bővítette azon lehetőségek körét, amelyek elősegítik a lauderes tanulók számára a továbbtanulással kapcsolatos törekvéseiket, és erősítik azt a szándékunkat, hogy diákjaink minél szélesebb körben hasznosítható kompetenciákat szerezzenek.
2013. október 22-én Iskolánk főigazgatója, Horányi Gábor és a Pécsi Tudományegyetem Idegen Nyelvi Titkárságának igazgatói, az ECL magyarországi vezetői, dr. Huszti Judit és dr. Háry László megállapodást írtak alá, amelynek alapján iskolánk tanulói a jövő év tavaszától ECL nyelvvizsgát tehetnek héber, spanyol és francia nyelvből. A NYIT évfolyamán már az idén lehetősége nyílik a diákoknak, szabadon választható opcióként, az ECL héber alapfokú (B1 szintű) akkreditált nyelvvizsgára való felkészülésre, és annak megszerzésére. Az iskola tanárai továbbképzésen vehetnek részt – ezáltal akkreditált felkészítő- és vizsgáztató tanári „jogosítványt” nyernek.

A további egyeztetések lehetővé teszik, hogy Iskolánk tanulói a nagynyelvek (angol, német) esetében az ECL nyelvvizsgát egy helyen, együtt tegyék le az ELTE Múzeum körúti épületében.

A fentiek értelmében a Lauder Javne Iskola ismét bővítette azon lehetőségek körét, amelyek elősegítik a lauderes tanulók számára a továbbtanulással kapcsolatos törekvéseiket, és erősítik azt a szándékunkat, hogy diákjaink minél szélesebb körben hasznosítható kompetenciákat szerezzenek.

Érdemes tudni, hogy Iskolánkban ugyan nem lesznek angol és német nyelvből akkreditált ECL-vizsgák, de amennyiben ezt a vizsgatípust választod, egyeztess a tanároddal és minden kérdéseddel fordulj hozzánk. Az Iskolánkból vizsgára jelentkező diákjaink részére biztosítjuk, hogy egy helyen (egyszerűsített eljárással), az ELTE Múzeum körúti épületében vizsgázhassanak.

További felvilágosítások (időpontok, vizsgafeltételek és –szintek, jelentkezés etc.):

Papp Ervin, a vizsgahelyszín vezetője
+3620-266-7529; papp.ervin@lauder.hu

Az alábbi információk (jóval részletesebben) mind megtalálhatóak az ECL központi honlapján. Itt és most elsődlegesen azokat a tényeket olvashatod, amely a Lauder Javne Iskolában (mint vizsgahelyszínen) elérhető nyelvekre (héber, spanyol, francia) vonatkoznak:

 

 

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ AZ ECL VIZSGARENDSZERRŐL

 

A LAUDER-ECL ALOLDAL FOLYAMATOSAN BŐVÜL -  SZÁMOS INFORMÁCIÓ VÁR MÉG MEGOSZTÁSRA. ADDIG IS KÉRÜNK BENNETEKET, BÁRMILYEN ÉSZREVÉTELETEK, KÉRDÉSETEK VAN, KERESSÉTEK A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEKEN PAPP ERVINT (+3620-266-7529; papp.ervin@lauder.hu)! KÖSZÖNJÜK.


by Dr. Radut.